« Natrag

Buncek s kiselim kupusom | pripremio David Skoko

Tradicionalna domaća jela

Dodaj u omiljene

Recept je dodan u listu omiljenih

Recept je već dodan na listu omiljenih

Kolačiči trebaju biti omogućeni da bi mogli kreirati listu omiljenih

150 Minuta
Trajanje
Težina
Buncek s kiselim kupusom
Printaj Predloži

Recept je dodan u listu omiljenih

Recept je već dodan na listu omiljenih

Kolačiči trebaju biti omogućeni da bi mogli kreirati listu omiljenih

Upute za pripremu

Vrijeme kuhanja: 150 Minuta

Priprema:

Buncek prokuhamo 15-tak minuta u vodi te procijedimo. Ponovno stavimo kuhati u novu vodu u koju dodamo polovicu glavice luka i lovorov list. Buncek kuhamo cca sat i pol da meso omekša.

Kockice luka popržimo na svinjskoj masti, dodamo isprani i narezani kiseli kupus, češnjovke ili Dalmatinske kobasice. Podlijemo vodom u kojoj smo skuhali buncek i pirjamo cca 45 minuta do sat vremena na laganoj vatri. Začinimo sa solju, paprom i crvenom paprikom po želji.

Krumpire ogulimo, narežemo i skuhamo u slanoj vodi. Ocijedimo i pospemo sjeckanim peršinovim listom.

Narezani buncek serviramo uz kiseli kupus, kuhane češnjovke ili Dalmatinske kobasice i kuhani krumpir.