Lista za kupovinu Omiljeni recepti
« Natrag

Krumpir s bešamel umakom i gljivama

Glavno jelo

Dodaj u omiljene

Recept je dodan u omiljene

Recept je već dodan u omiljene

60 Minuta
Trajanje
Zahtjevnost pripreme
Printaj Predloži

Recept je dodan u omiljene

Recept je već dodan u omiljene

Upute za pripremu

Vrijeme kuhanja: 60 Minuta

Priprema:

Krumpir oguliti, narezati na ploške debljine 1 cm, oprati i kuhati u kipućoj slanoj vodi oko 10 minuta dok ne postane mekan; potom izliti vodu i ostaviti krumpir da se ocijedi.

U međuvremenu oguliti i nasjeckati luk. Šampinjone oprati i narezati na veće kockice. Po porcijama pržiti u žlici ulja, izliti tekućinu i sačuvati je. Drugoj porciji dodati na kraju luk i pirjati ga dok ne postane proziran. Gljive ostaviti sa strane.

Maslac otopiti u loncu, posipati brašnom i stalno miješajući zapržiti oko 1 min. Tekućini od gljiva doliti mlijeko da bude  ukupno 500 ml tekućine, dodati u zaprženo brašno i dobro promiješati. Dodati vrhnje, kuhati 5 min i začiniti muškatnim oraščićem, soli, paprom, šećerom i limunovim sokom. Dodati gljive, kuhati 2 minute. Dodati ploške krumpira, pirjati 3-5 minuta.

Natrgati list peršina, nasjeckati ga i posipati po krumpiru u bešamel umaku.