Lista za kupovinu Omiljeni recepti
« Natrag

Pirjane mahune i krumpir s feta sirom

Glavno jelo

Dodaj u omiljene

Recept je dodan u omiljene

Recept je već dodan u omiljene

60 Minuta
Trajanje
Zahtjevnost pripreme
Pirjane mahune i krumpir s feta sirom
Printaj Predloži

Recept je dodan u omiljene

Recept je već dodan u omiljene

Upute za pripremu

Vrijeme kuhanja: 60 Minuta

Priprema:

Mahune očistiti. Krumpir oguliti i narezati na kockice veličine 1-2 cm. Luk i češnjak oguliti; luk narezati na kolutove, a češnjak na tanke ploškice. Sve zajedno peći u velikoj tavi na 2 žlice vrućeg maslinovog ulja dok ne postane staklasto i nakon toga izvaditi. 

Zagrijati u tavi 2 žlice maslinovog ulja, povremeno miješajući prepeći krumpir oko 7 minuta. Dodati sol, papar i 2 žličice origana te izvaditi iz tave. U preostalom vrućem ulju 3 minute peći mahune, posoliti i popapriti. Dodati krumpir, luk i češnjak, doliti 350 ml temeljca i ostaviti da prokuha. Ostaviti poklopljeno da se kuha oko 15 minuta.

U međuvremenu očistiti koktel rajčice. Dodati u povrće i pirjati 5 - 8 minuta, začiniti. Feta sir razmrviti i poslužiti uz povrće.