« Natrag

Posni grah | pripremio David Skoko

Tradicionalna domaća jela

Dodaj u omiljene

Recept je dodan u listu omiljenih

Recept je već dodan na listu omiljenih

Kolačiči trebaju biti omogućeni da bi mogli kreirati listu omiljenih

90 Minuta
Trajanje
Težina
Posni grah | pripremio David Skoko
Printaj Predloži

Recept je dodan u listu omiljenih

Recept je već dodan na listu omiljenih

Kolačiči trebaju biti omogućeni da bi mogli kreirati listu omiljenih

Upute za pripremu

Vrijeme kuhanja: 90 Minuta

Priprema:

Grah preko noći namočiti u vodi. Vodu promijeniti barem jednom tokom močenja. Namočeni grah prokuhati (može i 2 puta po 5 minuta), procijediti i vodu baciti.

Nasjeckani luk popržiti na ulju, dodati na kockice narezano povrće. Propirjati nekoliko minuta i dodati prokuhani grah, sjeckanu rajčicu i lovorov list. Začiniti solju, paprom, slatkom i ljutom paprikom u prahu (po želji), zaliti vodom ili temeljcem i kuhati da grah omekša i zgusne. Po potrebi dodavati tekućinu. U gotovi grah umiješati nasjeckani peršin list.