Lista za kupovinu Omiljeni recepti Omiljeni
« Natrag

Pozole rojo (svinjski gulaš s kukuruzom)

Topla jela

Dodaj u omiljene

Recept je dodan u omiljene

Recept je već dodan u omiljene

Cookies have to be enabled to store favorites.

120 Minuta
Trajanje
Zahtjevnost pripreme
Printaj Predloži

Recept je dodan u omiljene

Recept je već dodan u omiljene

Cookies have to be enabled to store favorites.

Upute za pripremu

Vrijeme kuhanja: 120 Minuta

Priprema:

Luk i češnjak sitno nasjeckati. Chilli papričice (po želji) očistiti od sjemenki i nasjeckati na kolutiće.

U velikom loncu postupno zagrijavati ulje. Ubaciti svinjetinu i kratko popržiti. Meso izvaditi iz lonca te na istom ulju kratko pirjati luk, češnjak i chilli papričice. Zatim vratiti meso u lonac te začiniti solju, paprom, pola žličice šećera, origanom i kimom. Dodati koncentrat rajčice te kratko pirjati. Zatim uliti 750 ml vode te pasiranu rajčicu. Kad zakuha, dodati kocku za juhu i crni grah. Kuhati otprilike 90 minuta na srednjoj vatri uz povremeno miješanje. 

Pred kraj dodati kukuruz. Po želji ukrasiti svježim peršinom i narezanom limetom.