Lista za kupovinu Omiljeni recepti Omiljeni
« Natrag

Sarma

Topla jela

Dodaj u omiljene

Recept je dodan u omiljene

Recept je već dodan u omiljene

Cookies have to be enabled to store favorites.

120 Minuta
Trajanje
Zahtjevnost pripreme
Sarma
Printaj Predloži

Recept je dodan u omiljene

Recept je već dodan u omiljene

Cookies have to be enabled to store favorites.

Upute za pripremu

Vrijeme kuhanja: 120 Minuta

Priprema:

Kupusu odrezati korijen pa glavicu odvojiti na cijele listove. Kratko pirjati luk, češnjak i pancetu na svinjskoj masti.

Pričekati da se ohladi pa pomiješati s mljevenim mesom i rižom. Napuniti listove kupusa mesom, zarolati i presaviti rubove prema unutra kako bi sarma ostala kompaktna. Posložiti sarme u dubok lonac, dodati lovorov list i dimljenu crvenu papriku. Ako ostane, višak kupusa narezati na trakice i njima prekriti zamotane sarme. Kuhati na laganoj vatri sat i 30 min. Servirati s kuhanim slanim krumpirom.