
Recept je dodan u omiljene
Prikaži omiljeneRecept je uklonjen iz omiljenih
Prikaži omiljeneDogodila se pogreška. Molimo pokušajte ponovo
Sastojci
200 g g | Šećera Šećer | ||
200 g g | Badema u listićima Badem u listićima | ||
2 kom kom | Bjelanjaka Bjelanjak | ||
0,5 dl dl | Arome gorkog badema Aroma gorkog badema |
Add ingredients to existing shopping list or create new one
Create new shopping listAmaretti morbi
Recept vam se sviđa
Recept vam se ne sviđa
Dogodila se pogreška. Pokušajte ponovo
Priprema
Priprema:
Pomiješati listiće badema i šećer i fino ih samljeti u porcijama. Pjenasto istući bjelanjak. Dodati mješavinu badema i šećera te aromu gorkog badema. Na 2 lima za pečenje obložena papirom za pečenje pomoću dvije žličice oblikovati 24 međusobno razmaknute porcije tijesta. Ostaviti da odstoji na sobnoj temperaturi četiri sata.
Djelomično osušene kekse prstima oprezno oblikovati tako da budu okrugli i peći jedan lim za drugim u prethodno zagrijanoj pećnici na temperaturi od 150°C 15-18 minuta, sve dok amaretti ne poprime laganu boju, a iznutra još ostanu mekani. Nakon hlađenja poput bombona umotati u papir za pečenje narezan na male četverokute. Poslužiti uz espresso ili pjenušac.
Savjet: Tko želi, može po sredini papirića za umatanje pečatom utisnuti božićni ili novogodišnji motiv.