Više za vas!
Baked Alaska

Recept je dodan u omiljene

Prikaži omiljene

Recept je uklonjen iz omiljenih

Prikaži omiljene

Dogodila se pogreška. Molimo pokušajte ponovo

Sastojci

100 g g Piškota Piškote
600 g g Višnje Višnja
2 žlice žlica Amaretta Amaretto
500 ml ml Sladoleda od vanilije Sladoled od vanilije
1 prstohvata prstohvat Soli Sol
Jaja Jaje

Baked Alaska

Recept vam se sviđa

Recept vam se ne sviđa

Dogodila se pogreška. Pokušajte ponovo

20 min
(6)

Priprema

Priprema:

Piškote poredati u pravokutni kalup za nabujak. Višnje ocijediti, sok ostaviti sa strane. Pomiješati 3 žlice soka s Amarettom, poprskati piškote. Po tome raspodijeliti višnje i odstaviti da odstoji 30 minuta.

Odvojiti bjelanjke od žumanjaka. Žumanjke i 30 g šećera u prahu istući u svijetlu gustu pjenastu kremu. Istući bjelanjke sa soli u čvrsti snijeg i umiješati u kremu od žumanjaka.

Hladan sladoled raspodijeliti po višnjama i premazati snijegom tako da je sladoled u potpunosti prekriven. Posipati preostali šećer u prahu i peći 1 - 2 minute na funkciji roštilja u prethodno zagrijanoj pećnici na temperaturi od 250°C, sve dok krema od bjelanjaka ne poprimi zlatno-žutu boju. Odmah poslužiti.

Savjeti: Recept možete po želji preinačiti našim američkim akcijskim proizvodima: umjesto piškota možete upotrijebiti kolač brownie, a sladoled od vanilije zamijeniti sladoledom New York Fudge-Eiscreme.

Ako je kolač predviđen i za djecu, Amaretto zamijenite sokom od višanja.

Tagovi

Deserti