Priprema
Priprema:
Piškote poredati u pravokutni kalup za nabujak. Višnje ocijediti, sok ostaviti sa strane. Pomiješati 3 žlice soka s Amarettom, poprskati piškote. Po tome raspodijeliti višnje i odstaviti da odstoji 30 minuta.
Odvojiti bjelanjke od žumanjaka. Žumanjke i 30 g šećera u prahu istući u svijetlu gustu pjenastu kremu. Istući bjelanjke sa soli u čvrsti snijeg i umiješati u kremu od žumanjaka.
Hladan sladoled raspodijeliti po višnjama i premazati snijegom tako da je sladoled u potpunosti prekriven. Posipati preostali šećer u prahu i peći 1 - 2 minute na funkciji roštilja u prethodno zagrijanoj pećnici na temperaturi od 250°C, sve dok krema od bjelanjaka ne poprimi zlatno-žutu boju. Odmah poslužiti.
Savjeti: Recept možete po želji preinačiti našim američkim akcijskim proizvodima: umjesto piškota možete upotrijebiti kolač brownie, a sladoled od vanilije zamijeniti sladoledom New York Fudge-Eiscreme.
Ako je kolač predviđen i za djecu, Amaretto zamijenite sokom od višanja.