
Recept je dodan u omiljene
Prikaži omiljeneRecept je uklonjen iz omiljenih
Prikaži omiljeneDogodila se pogreška. Molimo pokušajte ponovo
Sastojci
2 kom kom | Žumanjak Žumanjak | ||
4 lista list | Želatine Želatina | ||
250 ml ml | Mlijeka Mlijeko | ||
1 pakovanja pakovanje | Vanilin šećera Vanilin šećer | ||
80 g g | Šećera u prahu Šećer u prahu | ||
500 g g | Jagode Jagoda | ||
200 g g | Šlaga Šlag | ||
Limunovog soka
Limunov sok (po želji) | |||
Limunova korice
Limunova korica (po želji) |
Add ingredients to existing shopping list or create new one
Create new shopping listBavarska krema s jagodama
Recept vam se sviđa
Recept vam se ne sviđa
Dogodila se pogreška. Pokušajte ponovo
Priprema
Priprema:
Želatinu namočiti u hladnoj vodi. Žumanjak, mlijeko, 50 g šećera u prahu i vanilin šećer izmiješati u visokoj posudi. Zagrijavati na srednje jakoj vatri uz miješanje ručnim mikserom oko 5 minuta, dok masa ne postane vruća i vrlo pjenasta. Skinuti sa štednjaka. Želatinu lagano iscijediti, rastopiti u zagrijanoj masi i masu zatim prebaciti u zdjelu. Ostaviti oko 15 minuta da se ohladi.
Čvrsto istući vrhnje za šlag i dodati u kremu. Kremu izliti u 4-6 zdjelica ili čaša i ostaviti najmanje 2 sata u hladnjaku da se stisne.
Jagode ocijediti i sitno nasjeckati. Pomiješati sa sokom i koricom limuna i preostalim šećerom u prahu, ostaviti kratko da se masa sjedini. Poslužiti uz bavarsku kremu.