Više za vas!
Bavarska krema s jagodama

Recept je dodan u omiljene

Prikaži omiljene

Recept je uklonjen iz omiljenih

Prikaži omiljene

Dogodila se pogreška. Molimo pokušajte ponovo

Sastojci

2 kom kom Žumanjak Žumanjak
4 lista list Želatine Želatina
250 ml ml Mlijeka Mlijeko
1 pakovanja pakovanje Vanilin šećera Vanilin šećer
80 g g Šećera u prahu Šećer u prahu
500 g g Jagode Jagoda
200 g g Šlaga Šlag
Limunovog soka Limunov sok
(po želji)
Limunova korice Limunova korica
(po želji)

Bavarska krema s jagodama

Recept vam se sviđa

Recept vam se ne sviđa

Dogodila se pogreška. Pokušajte ponovo

30 min
(0)

Priprema

Priprema:

Želatinu namočiti u hladnoj vodi. Žumanjak, mlijeko, 50 g šećera u prahu i vanilin šećer izmiješati u visokoj posudi. Zagrijavati na srednje jakoj vatri uz miješanje ručnim mikserom oko 5 minuta, dok masa ne postane vruća i vrlo pjenasta. Skinuti sa štednjaka. Želatinu lagano iscijediti, rastopiti u zagrijanoj masi i masu zatim prebaciti u zdjelu. Ostaviti oko 15 minuta da se ohladi.

Čvrsto istući vrhnje za šlag i dodati u kremu. Kremu izliti u 4-6 zdjelica ili čaša i ostaviti najmanje 2 sata u hladnjaku da se stisne.

Jagode ocijediti i sitno nasjeckati. Pomiješati sa sokom i koricom limuna i preostalim šećerom u prahu, ostaviti kratko da se masa sjedini. Poslužiti uz bavarsku kremu.

Tagovi

Deserti