Priprema
Pilećim krilcima maknemo vršak, začinimo ih prahom češnjaka, mješavinom začina za piletinu, lagano posolimo i popaprimo, pouljimo i utrljamo začine. Krilca stavimo peći na roštilj.
Kečap stavimo u zdjelu, dodamo soy sauce, malo pive, dimljenu crvenu slatku papriku, cayenne papričicu, malo naribanog đumbira i češnjaka i popaprimo. Promiješamo i tokom pečenja krilaca bbq umak premazujemo po mesu.
Mlade krumpire operemo i dobro posušimo. Narežemo ih na četvrtine i pržimo u dubokom ulju na 180°C, da poprime zlatno-žutu boju i pohrskave. Pomiješamo žlicu soli s malo papra, cimeta i slatke crvene paprike. S aromatiziranom soli začinimo pržene krumpiriće.
Pileća krilca, kada su gotova (pazimo da oko kostiju i zglobova meso nije krvavo), serviramo uz krumpiriće, bbq umak i mladi luk.