Svinjska rebra prepolovimo i stavimo kuhati u lonac s vodom. Vodu posolimo i dodamo lovorov list, oguljeni i prepolovljeni luk. Rebra kuhamo 50 minuta do sat vremena, da meso skroz omekša, tj. počne se odvajati od kosti. Izvadimo rebra i pustimo ih da se hlade. Đumbir ogulimo i narežemo na listiće. Češnjak zdrobimo nožem, da se razlista, skupa s opnom. Kupusu maknemo korijen i narežemo na tanke trakice. Stabljičasti celer operemo i narežemo na ploškice. List nasjeckamo. Mrkvu ogulimo i naribamo grubim ribežom. Limun iscijedimo.
BBQ umak: U tavu na srednje jakoj vatri dodamo 2 žlice smeđeg šećera. Čekamo da se šećer počne topiti, tj. karamelizirati. Nikako ne diramo prstima, a čim se šećer počne topiti, dodamo kožu špeka, listiće đumbira i zdrobljeni češnjak te zalijemo octom. Na to dolijevamo pivo, umak od soje i kečap. Popaprimo i dodamo koricu limuna. Smanjimo vatru i pustimo da se umak kuha 15-ak minuta, uz stalno miješanje. BBQ umak mora biti gust. Kada to postane, ugasimo vatru i pustimo da se umak ohladi te ga procijedimo.
BBQ rebarca: Kuhana rebarca provučemo kroz BBQ umak, da se skroz natope umakom, i stavimo ih na pekač obložen papirom za pečenje. Popaprimo ih i gurnemo u pećnicu na 200 °C da se zapeku. Pazimo da ne zagore, a izvadimo ih iz pećnice kada BBQ umak na rebarcima počne lagano karamelizirati. Rebarca se peku oko 25 minuta, ovisno o jačini pećnice.
Coleslaw: U zdjelu stavimo kupus, dodamo stabljičasti celer i naribanu mrkvu. Lagano sve posolimo i popaprimo. U drugoj zdjelici pomiješamo limunov sok sa šećerom, da se šećer rastopi. Dodamo žlicu senfa, majonezu i mileram. Lagano posolimo i popaprimo. Dobiveni umak prelijemo preko kupusa i mrkve. Promiješamo. Jabuku naribamo i poškropimo je s nekoliko kapi limunova soka. Naribanu jabuku dodamo salati i dobro promiješamo. Dodamo malo suncokretova ulja i dodatno popaprimo.