Više za vas!
BBQ svinjska rebarca s coleslaw salatom by David Skoko

Recept je dodan u omiljene

Prikaži omiljene

Recept je uklonjen iz omiljenih

Prikaži omiljene

Dogodila se pogreška. Molimo pokušajte ponovo

Sastojci

2 kom kom Svinjskih rebrica Svinjska rebrica
(marinirana)
Lovorova lista Lovorov list
(po želji)
1 kom kom Luka Luk
200 ml ml Kečapa Kečap
2 žlice žlica Smeđega šećera Smeđi šećer
1 dl dl Piva Pivo
0,05 L L Jabučna octa Jabučni ocat
0,03 L L Soja umaka Soja umak
1 kom kom Slanine Slanina
(kože)
1 kom kom Đumbira Đumbir
1 režnja režanj Češnjaka Češnjak
2 kom kom Mrkve Mrkva
2 kom kom Celera Celer
(s listom)
1 kom kom Jabuke Jabuka
(idared)
0,5 kom kom Kupusa Kupus
(bijelog)
1 žlice žlica Senfa Senf
120 g g Kisela vrhnja Kiselo vrhnje
40 g g Majoneze Majoneza
1 kom kom Limuna Limun
1 prstohvata prstohvat Šećera Šećer
Soli Sol
(po želji)
Papra Papar
(po želji)
0,02 L L Suncokretova ulja Suncokretovo ulje

BBQ svinjska rebarca s coleslaw salatom by David Skoko

Recept vam se sviđa

Recept vam se ne sviđa

Dogodila se pogreška. Pokušajte ponovo

2:15 sati
(10)

Priprema

Svinjska rebra prepolovimo i stavimo kuhati u lonac s vodom. Vodu posolimo i dodamo lovorov list, oguljeni i prepolovljeni luk. Rebra kuhamo 50 minuta do sat vremena, da meso skroz omekša, tj. počne se odvajati od kosti. Izvadimo rebra i pustimo ih da se hlade. Đumbir ogulimo i narežemo na listiće. Češnjak zdrobimo nožem, da se razlista, skupa s opnom. Kupusu maknemo korijen i narežemo na tanke trakice. Stabljičasti celer operemo i narežemo na ploškice. List nasjeckamo. Mrkvu ogulimo i naribamo grubim ribežom. Limun iscijedimo.

BBQ umak:
U tavu na srednje jakoj vatri dodamo 2 žlice smeđeg šećera. Čekamo da se šećer počne topiti, tj. karamelizirati. Nikako ne diramo prstima, a čim se šećer počne topiti, dodamo kožu špeka, listiće đumbira i zdrobljeni češnjak te zalijemo octom. Na to dolijevamo pivo, umak od soje i kečap. Popaprimo i dodamo koricu limuna. Smanjimo vatru i pustimo da se umak kuha 15-ak minuta, uz stalno miješanje. BBQ umak mora biti gust. Kada to postane, ugasimo vatru i pustimo da se umak ohladi te ga procijedimo.

BBQ rebarca:
Kuhana rebarca provučemo kroz BBQ umak, da se skroz natope umakom, i stavimo ih na pekač obložen papirom za pečenje. Popaprimo ih i gurnemo u pećnicu na 200 °C da se zapeku. Pazimo da ne zagore, a izvadimo ih iz pećnice kada BBQ umak na rebarcima počne lagano karamelizirati. Rebarca se peku oko 25 minuta, ovisno o jačini pećnice.

Coleslaw:
U zdjelu stavimo kupus, dodamo stabljičasti celer i naribanu mrkvu. Lagano sve posolimo i popaprimo. U drugoj zdjelici pomiješamo limunov sok sa šećerom, da se šećer rastopi. Dodamo žlicu senfa, majonezu i mileram. Lagano posolimo i popaprimo. Dobiveni umak prelijemo preko kupusa i mrkve. Promiješamo. Jabuku naribamo i poškropimo je s nekoliko kapi limunova soka. Naribanu jabuku dodamo salati i dobro promiješamo. Dodamo malo suncokretova ulja i dodatno popaprimo.