Više za vas!
Bečki odrezak od svinjskog buta, krumpir salata sa stabljičastim celerom i paprikom

Recept je dodan u omiljene

Prikaži omiljene

Recept je uklonjen iz omiljenih

Prikaži omiljene

Dogodila se pogreška. Molimo pokušajte ponovo

Sastojci

800 g g Svinjska buta Svinjski but
(narezan)
1 šalice šalica Brašna Brašno
(oštro)
1 šalice šalica Krušnih mrvica Krušne mrvice
0,5 šalice šalica Pahuljica Pahuljice
(kukuruzne)
2 kom kom Jaja Jaje
0,5 kg kg Krumpira Krumpir
(mladog)
2 - 3 grančice grančica Celera Celer
1 kom kom Crvene paprike Crvena paprika
2 kom kom Mladoga luka Mladi luk
1 stručka stručak Vlasca Vlasac
1 žlice žlica Majoneze Majoneza
(light)
200 g g Kisela vrhnja Kiselo vrhnje
1 žlice žlica Senfa Senf
2 žlice žlica Jabučna octa Jabučni ocat
2 žlice žlica Bučinog ulja Bučino ulje
2 žlice žlica Suncokretova ulja Suncokretovo ulje
1 kom kom Limuna Limun

Bečki odrezak od svinjskog buta, krumpir salata sa stabljičastim celerom i paprikom

Recept vam se sviđa

Recept vam se ne sviđa

Dogodila se pogreška. Pokušajte ponovo

1:45 sati
(46)

Priprema

Odreske istučemo batom za meso, lagano ih posolimo i popaprimo. Krušne mrvice u zdjeli pomiješamo sa zdrobljenim kukuruznim pahuljicama. Jaja razmutimo vilicom u dubokom tanjuru. Mladi luk operemo i narežemo na kolutiće. Paprike operemo i narežemo ih na trakice. Stabljičasti celer operemo, ogulimo ako je vlaknast i narežemo na ploške. Vlasac nasjeckamo.

Priprema odrezaka:
Začinjene odreske pobrašnimo s obje strane te ih lagano istresemo od viška brašna. Pobrašnjene odreske provučemo kroz razmućena jaja i uvaljamo u mješavinu mrvica. Odreske u mrvicama ne stišćemo rukama, već ih samo lagano okrećemo, da se prime sa svih strana jednako. Panirane odreske pohamo u dubokom ulju, oko 2 minute sa svake strane, da postanu hrskave i poprime zlatnožutu boju. Pazimo da ulje nije pregrijano, temperatura ulja neka ne bude viša od 180 °C, tj. da se ne počne dimiti. Gotove odreske ocijedimo od viška masnoće na papirnatom ubrusu.

Priprema krumpir salate:
Krumpire operemo i s korom ih kuhamo 20-30 minuta (ovisno o veličini) u lagano posoljenoj vodi. Kuhan je kada mu pukne korica i vrh noža prođe kroz njega bez otpora. Kuhane krumpire ocijedimo i pustimo da se 15-ak minuta hlade. Nožem im ogulimo koru i narežemo na tanke ploške, koje stavimo u zdjelu. Dodamo na kolutiće narezan mladi luk, trakice paprike i komadiće stabljičastog celera. Dodamo i žlicu senfa, majonezu i kiselo vrhnje. Začinimo s malo soli i paprom po želji, jabučnim octom, bučinim i suncokretovim uljem te sokom limuna. Na kraju dodamo nasjeckani vlasac i promiješamo.