Bečki odrezak od svinjskog buta, krumpir salata sa stabljičastim celerom i paprikom

Bečki odrezak od svinjskog buta, krumpir salata sa stabljičastim celerom i paprikom image
Težina pripreme Srednje
Priprema 0 min
Kuhanje 1:45 h

Sastojci

4 osoba
    • 800   g svinjska buta
    • 1   šalica brašno
    • 1   šalica krušne mrvice
    • 0,5   šalice pahuljica
    • 2   kom jaja
    • 0,5   kg krumpira
    • 2   - 3   grančice celera
    • 1   kom crvena paprika
    • 2   kom mladoga luka
    • 1   stručak vlasac
    • 1   žlica majoneza
    • 200   g kisela vrhnja
    • 1   žlica senf
    • 2   žlice jabučna octa
    • 2   žlice bučinog ulja
    • 2   žlice suncokretova ulja
    • 1   kom limun

Priprema

    Odreske istučemo batom za meso, lagano ih posolimo i popaprimo. Krušne mrvice u zdjeli pomiješamo sa zdrobljenim kukuruznim pahuljicama. Jaja razmutimo vilicom u dubokom tanjuru. Mladi luk operemo i narežemo na kolutiće. Paprike operemo i narežemo ih na trakice. Stabljičasti celer operemo, ogulimo ako je vlaknast i narežemo na ploške. Vlasac nasjeckamo.

    Priprema odrezaka: Začinjene odreske pobrašnimo s obje strane te ih lagano istresemo od viška brašna. Pobrašnjene odreske provučemo kroz razmućena jaja i uvaljamo u mješavinu mrvica. Odreske u mrvicama ne stišćemo rukama, već ih samo lagano okrećemo, da se prime sa svih strana jednako. Panirane odreske pohamo u dubokom ulju, oko 2 minute sa svake strane, da postanu hrskave i poprime zlatnožutu boju. Pazimo da ulje nije pregrijano, temperatura ulja neka ne bude viša od 180 °C, tj. da se ne počne dimiti. Gotove odreske ocijedimo od viška masnoće na papirnatom ubrusu.

    Priprema krumpir salate: Krumpire operemo i s korom ih kuhamo 20-30 minuta (ovisno o veličini) u lagano posoljenoj vodi. Kuhan je kada mu pukne korica i vrh noža prođe kroz njega bez otpora. Kuhane krumpire ocijedimo i pustimo da se 15-ak minuta hlade. Nožem im ogulimo koru i narežemo na tanke ploške, koje stavimo u zdjelu. Dodamo na kolutiće narezan mladi luk, trakice paprike i komadiće stabljičastog celera. Dodamo i žlicu senfa, majonezu i kiselo vrhnje. Začinimo s malo soli i paprom po želji, jabučnim octom, bučinim i suncokretovim uljem te sokom limuna. Na kraju dodamo nasjeckani vlasac i promiješamo.