
Recept je dodan u omiljene
Prikaži omiljeneRecept je uklonjen iz omiljenih
Prikaži omiljeneDogodila se pogreška. Molimo pokušajte ponovo
Sastojci
800 g g | Svinjska buta
Svinjski but (narezan) | |
1 šalice šalica | Brašna
Brašno (oštro) | |
1 šalice šalica | Krušnih mrvica Krušne mrvice | |
0,5 šalice šalica | Pahuljica
Pahuljice (kukuruzne) | |
2 kom kom | Jaja Jaje | |
0,5 kg kg | Krumpira
Krumpir (mladog) | |
2 - 3 grančice grančica | Celera Celer | |
1 kom kom | Crvene paprike Crvena paprika | |
2 kom kom | Mladoga luka Mladi luk | |
1 stručka stručak | Vlasca Vlasac | |
1 žlice žlica | Majoneze
Majoneza (light) | |
200 g g | Kisela vrhnja Kiselo vrhnje | |
1 žlice žlica | Senfa Senf | |
2 žlice žlica | Jabučna octa Jabučni ocat | |
2 žlice žlica | Bučinog ulja Bučino ulje | |
2 žlice žlica | Suncokretova ulja Suncokretovo ulje | |
1 kom kom | Limuna Limun |
Add ingredients to existing shopping list or create new one
+ Create new shopping listBečki odrezak od svinjskog buta, krumpir salata sa stabljičastim celerom i paprikom
Recept vam se sviđa
Recept vam se ne sviđa
Dogodila se pogreška. Pokušajte ponovo
Priprema
Odreske istučemo batom za meso, lagano ih posolimo i popaprimo. Krušne mrvice u zdjeli pomiješamo sa zdrobljenim kukuruznim pahuljicama. Jaja razmutimo vilicom u dubokom tanjuru. Mladi luk operemo i narežemo na kolutiće. Paprike operemo i narežemo ih na trakice. Stabljičasti celer operemo, ogulimo ako je vlaknast i narežemo na ploške. Vlasac nasjeckamo.
Priprema odrezaka:
Začinjene odreske pobrašnimo s obje strane te ih lagano istresemo od viška brašna. Pobrašnjene odreske provučemo kroz razmućena jaja i uvaljamo u mješavinu mrvica. Odreske u mrvicama ne stišćemo rukama, već ih samo lagano okrećemo, da se prime sa svih strana jednako. Panirane odreske pohamo u dubokom ulju, oko 2 minute sa svake strane, da postanu hrskave i poprime zlatnožutu boju. Pazimo da ulje nije pregrijano, temperatura ulja neka ne bude viša od 180 °C, tj. da se ne počne dimiti. Gotove odreske ocijedimo od viška masnoće na papirnatom ubrusu.
Priprema krumpir salate:
Krumpire operemo i s korom ih kuhamo 20-30 minuta (ovisno o veličini) u lagano posoljenoj vodi. Kuhan je kada mu pukne korica i vrh noža prođe kroz njega bez otpora. Kuhane krumpire ocijedimo i pustimo da se 15-ak minuta hlade. Nožem im ogulimo koru i narežemo na tanke ploške, koje stavimo u zdjelu. Dodamo na kolutiće narezan mladi luk, trakice paprike i komadiće stabljičastog celera. Dodamo i žlicu senfa, majonezu i kiselo vrhnje. Začinimo s malo soli i paprom po želji, jabučnim octom, bučinim i suncokretovim uljem te sokom limuna. Na kraju dodamo nasjeckani vlasac i promiješamo.