Više za vas!
Beef and Beer Casserole with Yorkshire Pudding

Recept je dodan u omiljene

Prikaži omiljene

Recept je uklonjen iz omiljenih

Prikaži omiljene

Dogodila se pogreška. Molimo pokušajte ponovo

Sastojci

1 kg kg Govedine Govedina
3 žlice žlica Suncokretova ulja Suncokretovo ulje
150 g g Slanina Slanina
2 žlice žlica Maslaca Maslac
1 žlice žlica Timijan Timijan
2 kom kom Luka Luk
170 g g Brašna Brašno
300 ml ml Tamno piva Tamno pivo
2 lista list Lovorova lista Lovorov list
300 ml ml Mesnog temeljaca Mesni temeljac
Papra Papar
(po želji)
Soli Sol
(po želji)
1 - 2 žličice žličica Smeđega šećera Smeđi šećer
1 - 2 žličice žličica Balzamični ocat Balzamični ocat
500 g g Mrkve Mrkva
4 kom kom Jaja Jaje
200 ml ml Mlijeka Mlijeko

Beef and Beer Casserole with Yorkshire Pudding

Recept vam se sviđa

Recept vam se ne sviđa

Dogodila se pogreška. Pokušajte ponovo

1:30 sati
(3)

Priprema

Priprema:

Govedinu za gulaš oprati, tapkanjem obrisati i po porcijama zapeći u malo vrućeg suncokretovog ulja i maslaca, izvaditi i staviti sa strane.

U međuvremenu sa slanine skinuti kožu i kost, slaninu narezati na kockice. Luk oguliti i nasjeckati. Slaninu i luk staklasto prepeći u vrućoj masnoći za pečenje, začiniti timijanom. Posipati s 30 g brašna i kratko zapržiti miješajući. Potom doliti pivo i 200 ml goveđeg temeljca. Ponovno dodati meso, lovorov list, sol, papar, po 1 žličicu šećera i balzamičnog octa i ostaviti pokriveno da se krčka 1 3/4-2 sata. Povremeno promiješati, a po potrebi doliti temeljca.

Mrkvu oguliti i narezati na komade debljine 1-2 cm. Dodati nakon sat vremena i kuhati s ostalim.

Za puding Yorkshire pomiješati jaja s mlijekom i 2 velika prstohvata soli. Dodati preostalo brašno, tijesto kroz cjedilo izliti u vrč s nastavkom za točenje i ostaviti da bubri 30-60 minuta. Pećnicu zagrijati na 225°C. U 12 udubljenja lima za mafine uliti po 1 žličicu ulja i lim zagrijavati 8 minuta u vrućoj pečnici. Tijesto još jednom promiješati, potom brzo puniti u udubljenja, sve dok nisu do 1/3 puna. Peći u vrućoj pećnici 15-18 minuta, sve dok se pudinzi Yorkshire ne počnu dizati i ne posmeđe.

Casserolle još jednom posoliti, popapriti, dodati šećer i ocat i poslužiti s pudingom Yorkshire.

Preporuka za vino uz jelo:Viajero Čile Merlot 2017