
Recept je dodan u omiljene
Prikaži omiljeneRecept je uklonjen iz omiljenih
Prikaži omiljeneDogodila se pogreška. Molimo pokušajte ponovo
Sastojci
1 kg kg | Govedine Govedina | |
3 žlice žlica | Suncokretova ulja Suncokretovo ulje | |
150 g g | Slanina Slanina | |
2 žlice žlica | Maslaca Maslac | |
1 žlice žlica | Timijan Timijan | |
2 kom kom | Luka Luk | |
170 g g | Brašna Brašno | |
300 ml ml | Tamno piva Tamno pivo | |
2 lista list | Lovorova lista Lovorov list | |
300 ml ml | Mesnog temeljaca Mesni temeljac | |
Papra
Papar (po želji) | ||
Soli
Sol (po želji) | ||
1 - 2 žličice žličica | Smeđega šećera Smeđi šećer | |
1 - 2 žličice žličica | Balzamični ocat Balzamični ocat | |
500 g g | Mrkve Mrkva | |
4 kom kom | Jaja Jaje | |
200 ml ml | Mlijeka Mlijeko |
Add ingredients to existing shopping list or create new one
+ Create new shopping listBeef and Beer Casserole with Yorkshire Pudding
Recept vam se sviđa
Recept vam se ne sviđa
Dogodila se pogreška. Pokušajte ponovo
Priprema
Priprema:
Govedinu za gulaš oprati, tapkanjem obrisati i po porcijama zapeći u malo vrućeg suncokretovog ulja i maslaca, izvaditi i staviti sa strane.
U međuvremenu sa slanine skinuti kožu i kost, slaninu narezati na kockice. Luk oguliti i nasjeckati. Slaninu i luk staklasto prepeći u vrućoj masnoći za pečenje, začiniti timijanom. Posipati s 30 g brašna i kratko zapržiti miješajući. Potom doliti pivo i 200 ml goveđeg temeljca. Ponovno dodati meso, lovorov list, sol, papar, po 1 žličicu šećera i balzamičnog octa i ostaviti pokriveno da se krčka 1 3/4-2 sata. Povremeno promiješati, a po potrebi doliti temeljca.
Mrkvu oguliti i narezati na komade debljine 1-2 cm. Dodati nakon sat vremena i kuhati s ostalim.
Za puding Yorkshire pomiješati jaja s mlijekom i 2 velika prstohvata soli. Dodati preostalo brašno, tijesto kroz cjedilo izliti u vrč s nastavkom za točenje i ostaviti da bubri 30-60 minuta. Pećnicu zagrijati na 225°C. U 12 udubljenja lima za mafine uliti po 1 žličicu ulja i lim zagrijavati 8 minuta u vrućoj pečnici. Tijesto još jednom promiješati, potom brzo puniti u udubljenja, sve dok nisu do 1/3 puna. Peći u vrućoj pećnici 15-18 minuta, sve dok se pudinzi Yorkshire ne počnu dizati i ne posmeđe.
Casserolle još jednom posoliti, popapriti, dodati šećer i ocat i poslužiti s pudingom Yorkshire.
Preporuka za vino uz jelo:Viajero Čile Merlot 2017