
Recept je dodan u omiljene
Prikaži omiljeneRecept je uklonjen iz omiljenih
Prikaži omiljeneDogodila se pogreška. Molimo pokušajte ponovo
Sastojci
1 kg kg | Govedine Govedina | ||
3 žlice žlica | Suncokretova ulja Suncokretovo ulje | ||
150 g g | Slanina Slanina | ||
2 žlice žlica | Maslaca Maslac | ||
1 žlice žlica | Timijan Timijan | ||
2 kom kom | Luka Luk | ||
170 g g | Brašna Brašno | ||
300 ml ml | Tamno piva Tamno pivo | ||
2 lista list | Lovorova lista Lovorov list | ||
300 ml ml | Mesnog temeljaca Mesni temeljac | ||
Papra
Papar (po želji) | |||
Soli
Sol (po želji) | |||
1 - 2 žličice žličica | Smeđega šećera Smeđi šećer | ||
1 - 2 žličice žličica | Balzamični ocat Balzamični ocat | ||
500 g g | Mrkve Mrkva | ||
4 kom kom | Jaja Jaje | ||
200 ml ml | Mlijeka Mlijeko |
Add ingredients to existing shopping list or create new one
Create new shopping listBeef and Beer Casserole with Yorkshire Pudding
Recept vam se sviđa
Recept vam se ne sviđa
Dogodila se pogreška. Pokušajte ponovo
Priprema
Priprema:
Govedinu za gulaš oprati, tapkanjem obrisati i po porcijama zapeći u malo vrućeg suncokretovog ulja i maslaca, izvaditi i staviti sa strane.
U međuvremenu sa slanine skinuti kožu i kost, slaninu narezati na kockice. Luk oguliti i nasjeckati. Slaninu i luk staklasto prepeći u vrućoj masnoći za pečenje, začiniti timijanom. Posipati s 30 g brašna i kratko zapržiti miješajući. Potom doliti pivo i 200 ml goveđeg temeljca. Ponovno dodati meso, lovorov list, sol, papar, po 1 žličicu šećera i balzamičnog octa i ostaviti pokriveno da se krčka 1 3/4-2 sata. Povremeno promiješati, a po potrebi doliti temeljca.
Mrkvu oguliti i narezati na komade debljine 1-2 cm. Dodati nakon sat vremena i kuhati s ostalim.
Za puding Yorkshire pomiješati jaja s mlijekom i 2 velika prstohvata soli. Dodati preostalo brašno, tijesto kroz cjedilo izliti u vrč s nastavkom za točenje i ostaviti da bubri 30-60 minuta. Pećnicu zagrijati na 225°C. U 12 udubljenja lima za mafine uliti po 1 žličicu ulja i lim zagrijavati 8 minuta u vrućoj pečnici. Tijesto još jednom promiješati, potom brzo puniti u udubljenja, sve dok nisu do 1/3 puna. Peći u vrućoj pećnici 15-18 minuta, sve dok se pudinzi Yorkshire ne počnu dizati i ne posmeđe.
Casserolle još jednom posoliti, popapriti, dodati šećer i ocat i poslužiti s pudingom Yorkshire.
Preporuka za vino uz jelo:Viajero Čile Merlot 2017