Beef and Beer Casserole with Yorkshire Pudding

Beef and Beer Casserole with Yorkshire Pudding image
Težina pripreme Srednje
Priprema 0 min
Kuhanje 1:30 h

Sastojci

6 porcije
    • 1   kg govedina
    • 3   žlice suncokretova ulja
    • 150   g slanine
    • 2   žlice maslaca
    • 1   žlica timijan
    • 2   kom luka
    • 170   g brašna
    • 300   ml tamno piva
    • 2   lista lovorova lista
    • 300   ml mesnog temeljaca
    •   papra po želji
    •   soli po želji
    • 1   - 2   žličice smeđega šećera
    • 1   - 2   žličice balzamični ocat
    • 500   g mrkve
    • 4   kom jaja
    • 200   ml mlijeka

Priprema

    Priprema:

    Govedinu za gulaš oprati, tapkanjem obrisati i po porcijama zapeći u malo vrućeg suncokretovog ulja i maslaca, izvaditi i staviti sa strane.

    U međuvremenu sa slanine skinuti kožu i kost, slaninu narezati na kockice. Luk oguliti i nasjeckati. Slaninu i luk staklasto prepeći u vrućoj masnoći za pečenje, začiniti timijanom. Posipati s 30 g brašna i kratko zapržiti miješajući. Potom doliti pivo i 200 ml goveđeg temeljca. Ponovno dodati meso, lovorov list, sol, papar, po 1 žličicu šećera i balzamičnog octa i ostaviti pokriveno da se krčka 1 3/4-2 sata. Povremeno promiješati, a po potrebi doliti temeljca.

    Mrkvu oguliti i narezati na komade debljine 1-2 cm. Dodati nakon sat vremena i kuhati s ostalim.

    Za puding Yorkshire pomiješati jaja s mlijekom i 2 velika prstohvata soli. Dodati preostalo brašno, tijesto kroz cjedilo izliti u vrč s nastavkom za točenje i ostaviti da bubri 30-60 minuta. Pećnicu zagrijati na 225°C. U 12 udubljenja lima za mafine uliti po 1 žličicu ulja i lim zagrijavati 8 minuta u vrućoj pečnici. Tijesto još jednom promiješati, potom brzo puniti u udubljenja, sve dok nisu do 1/3 puna. Peći u vrućoj pećnici 15-18 minuta, sve dok se pudinzi Yorkshire ne počnu dizati i ne posmeđe.

    Casserolle još jednom posoliti, popapriti, dodati šećer i ocat i poslužiti s pudingom Yorkshire.

    Preporuka za vino uz jelo:Viajero Čile Merlot 2017