Više za vas!
Bellini torta - bez pečenja!

Recept je dodan u omiljene

Prikaži omiljene

Recept je uklonjen iz omiljenih

Prikaži omiljene

Dogodila se pogreška. Molimo pokušajte ponovo

Sastojci

125 g g Maslaca Maslac
180 g g Piškota Piškote
1 vrećice vrećica Vanilin šećera Vanilin šećer
750 g g Breskvi Breskva
500 g g Grčka jogurta Grčki jogurt
9 lista list Želatine Želatina
125 g g Šećera Šećer
300 g g Šlaga Šlag
1 vrećice vrećica Preljeva za tortu Preljev za tortu
350 ml ml Prošeka Prošek
(suhi)
1 štapića štapić Vanilija štapića Vanilija štapić

Bellini torta - bez pečenja!

Recept vam se sviđa

Recept vam se ne sviđa

Dogodila se pogreška. Pokušajte ponovo

50 min
(0)

Priprema

Priprema:

Piškote stavite u vrećicu za zamrzavanje, zatvorite pa dobro usitnite valjkom za tijesto. Omekšajte maslac i pomiješajte s mrvicama keksa i vanilin šećerom. Kalup obložite papirom za pečenje i rasporedite smjesu. Ostavite 30 minuta u hladnjaku.

500 g breskvi ogulite, prepolovite, uklonite košticu i narežite na kocke.

Želatinu namočite u hladnoj vodi.

Pomiješajte jogurt, 100 g šećera, vaniliju i 100 ml prošeka. Ocijedite želatinu pa je istopite na laganoj vatri. Dodajte joj 2 žlice smjese od jogurta, promiješajte pa pomiješajte s ostatkom smjese. Kratko ohladite dok se krema na počne gelirati.

Pjenjačom istucite vrhnje u čvrsti šlag.

U kremu dodajte breskve i šlag, dobro pomiješajte pa rasporedite po podlozi od keksa. Poravnajte smjesu i ostavite na hladnom barem 4 sata.

Preostale breskve narežite na tanke kriške pa rasporedite po torti. Ostatak prošeka, šećera i fixa za torte zakuhajte u lončiću pa ohladite 1 minutu. Pažljivo prelijte po torti.

Ostavite da se preljev stisne pa tortu pažljivo izvadite iz kalupa.

Ukrasite listićima mente ili melise.