
Recept je dodan u omiljene
Prikaži omiljeneRecept je uklonjen iz omiljenih
Prikaži omiljeneDogodila se pogreška. Molimo pokušajte ponovo
Sastojci
125 g g | Maslaca Maslac | |
180 g g | Piškota Piškote | |
1 vrećice vrećica | Vanilin šećera Vanilin šećer | |
750 g g | Breskvi Breskva | |
500 g g | Grčka jogurta Grčki jogurt | |
9 lista list | Želatine Želatina | |
125 g g | Šećera Šećer | |
300 g g | Šlaga Šlag | |
1 vrećice vrećica | Preljeva za tortu Preljev za tortu | |
350 ml ml | Prošeka
Prošek (suhi) | |
1 štapića štapić | Vanilija štapića Vanilija štapić |
Add ingredients to existing shopping list or create new one
+ Create new shopping listBellini torta - bez pečenja!
Recept vam se sviđa
Recept vam se ne sviđa
Dogodila se pogreška. Pokušajte ponovo
Priprema
Priprema:
Piškote stavite u vrećicu za zamrzavanje, zatvorite pa dobro usitnite valjkom za tijesto. Omekšajte maslac i pomiješajte s mrvicama keksa i vanilin šećerom. Kalup obložite papirom za pečenje i rasporedite smjesu. Ostavite 30 minuta u hladnjaku.
500 g breskvi ogulite, prepolovite, uklonite košticu i narežite na kocke.
Želatinu namočite u hladnoj vodi.
Pomiješajte jogurt, 100 g šećera, vaniliju i 100 ml prošeka. Ocijedite želatinu pa je istopite na laganoj vatri. Dodajte joj 2 žlice smjese od jogurta, promiješajte pa pomiješajte s ostatkom smjese. Kratko ohladite dok se krema na počne gelirati.
Pjenjačom istucite vrhnje u čvrsti šlag.
U kremu dodajte breskve i šlag, dobro pomiješajte pa rasporedite po podlozi od keksa. Poravnajte smjesu i ostavite na hladnom barem 4 sata.
Preostale breskve narežite na tanke kriške pa rasporedite po torti. Ostatak prošeka, šećera i fixa za torte zakuhajte u lončiću pa ohladite 1 minutu. Pažljivo prelijte po torti.
Ostavite da se preljev stisne pa tortu pažljivo izvadite iz kalupa.
Ukrasite listićima mente ili melise.