Više za vas!
Bešamel umak

Recept je dodan u omiljene

Prikaži omiljene

Recept je uklonjen iz omiljenih

Prikaži omiljene

Dogodila se pogreška. Molimo pokušajte ponovo

Sastojci

30 g g Maslaca Maslac
30 g g Brašna Brašno
500 ml ml Mlijeka Mlijeko
Soli Sol
(po želji)
Papra Papar
(po želji)
0,25 žličice žličica Muškatna oraščića Muškatni oraščić
1 kom kom Klinčića Klinčić
1 lista list Lovorova lista Lovorov list
75 g g Šlaga Šlag

Bešamel umak

Recept vam se sviđa

Recept vam se ne sviđa

Dogodila se pogreška. Pokušajte ponovo

20 min
(0)

Priprema

Priprema:

Maslac rastopiti u posudi. Dodati brašno i miješati 1 minutu. Paziti da brašno ostane svijetle boje. Uz stalno miješanje dolijevati mlijeko. Začinit solju, paprom, muškatnim oraščićem, dodati list lovora i klinčić i kuhati 7-10 minuta uz povremeno miješanje. Umak poboljšati vrhnjem, kušati i procijediti kroz sito. Poslužiti npr. uz povrće kuhano na pari, npr. uz cvjetaču.

Savjet: Kako bi smanjili kalorije, dio mlijeka zamijenite jušnim temeljcem.

Varijacija:Umjesto vrhnja na kraju u umaku rastopiti naribani sir. Ovaj umak koristiti za lazanje ili nabujak s tjesteninom.