
Recept je dodan u omiljene
Prikaži omiljeneRecept je uklonjen iz omiljenih
Prikaži omiljeneDogodila se pogreška. Molimo pokušajte ponovo
Sastojci
30 g g | Maslaca Maslac | ||
30 g g | Brašna Brašno | ||
500 ml ml | Mlijeka Mlijeko | ||
Soli
Sol (po želji) | |||
Papra
Papar (po želji) | |||
0,25 žličice žličica | Muškatna oraščića Muškatni oraščić | ||
1 kom kom | Klinčića Klinčić | ||
1 lista list | Lovorova lista Lovorov list | ||
75 g g | Šlaga Šlag |
Add ingredients to existing shopping list or create new one
Create new shopping listBešamel umak
Recept vam se sviđa
Recept vam se ne sviđa
Dogodila se pogreška. Pokušajte ponovo
Priprema
Priprema:
Maslac rastopiti u posudi. Dodati brašno i miješati 1 minutu. Paziti da brašno ostane svijetle boje. Uz stalno miješanje dolijevati mlijeko. Začinit solju, paprom, muškatnim oraščićem, dodati list lovora i klinčić i kuhati 7-10 minuta uz povremeno miješanje. Umak poboljšati vrhnjem, kušati i procijediti kroz sito. Poslužiti npr. uz povrće kuhano na pari, npr. uz cvjetaču.
Savjet: Kako bi smanjili kalorije, dio mlijeka zamijenite jušnim temeljcem.
Varijacija:Umjesto vrhnja na kraju u umaku rastopiti naribani sir. Ovaj umak koristiti za lazanje ili nabujak s tjesteninom.