Priprema:
Biftek sa začinskim maslacem by Uvijek gladna
Sastojci
1
porcija
-
- 1 pakovanje goveđi biftek
- soli po želji
- maslinova ulja po želji
-
Začinski maslac
- 125 g maslaca
- 2 žlice mješavine začine
- 2 režnja češnjaka
- limunovog soka malo
- soli po želji
- papra po želji
Priprema
Biftek je kvalitetan komad mesa kojem nisu potrebne aromatične marinade. Želimo da dominira okus mesa, tako da je dovoljno meso posoliti, ali možete i posoliti nakon pečenja krupnom soli.
Meso očistite od opni, narežite na porcije od 250 g,po želji posolite. Meso mora biti sobne temperatureprilikom stavljanja na roštilj. Pazite da vam 30% rešetke ostaje prazno da temperatura ne padne previše. Biftek pecite na jakoj vatri 2-3 minute sa svake strane. Prije pečenja premažite maslinovim uljem.
Maslac sobne temperature miksajte sa ostalim namirnicama. Stavite u prozirnu foliju i zamotajte u valjak. Prilikom posluživanja odrežite kolutić i stavite na meso da se otopi.
Poslužite uz šparoge i mini rajčice koje su također pečene na roštilju.