Biftek sa začinskim maslacem by Uvijek gladna

Biftek sa začinskim maslacem by Uvijek gladna image
Težina pripreme Lagano
Priprema 0 min
Kuhanje 10 min

Sastojci

1 porcija
    • 1   pakovanje goveđi biftek
    •   soli po želji
    •   maslinova ulja po želji
  • Začinski maslac

    • 125   g maslaca
    • 2   žlice mješavine začine
    • 2   režnja češnjaka
    •   limunovog soka malo
    •   soli po želji
    •   papra po želji

Priprema

    Priprema:

    Biftek je kvalitetan komad mesa kojem nisu potrebne aromatične marinade. Želimo da dominira okus mesa, tako da je dovoljno meso posoliti, ali možete i posoliti nakon pečenja krupnom soli.

    Meso očistite od opni, narežite na porcije od 250 g,po želji posolite. Meso mora biti sobne temperatureprilikom stavljanja na roštilj. Pazite da vam 30% rešetke ostaje prazno da temperatura ne padne previše. Biftek pecite na jakoj vatri 2-3 minute sa svake strane. Prije pečenja premažite maslinovim uljem.

    Maslac sobne temperature miksajte sa ostalim namirnicama. Stavite u prozirnu foliju i zamotajte u valjak. Prilikom posluživanja odrežite kolutić i stavite na meso da se otopi.

    Poslužite uz šparoge i mini rajčice koje su također pečene na roštilju.