Biskvitni kolač sa svježim sirom, borovnicama i lješnjacima

Biskvitni kolač sa svježim sirom, borovnicama i lješnjacima
Težina pripremeLagano
Priprema1:20 h

Priprema

  1. Suhe sastojke razdvojimo od mokrih. Oštro brašno izvažemo i stavimo u zdjelu. Dodamo griz, pola praška za pecivo, vanilin šećer i prstohvat soli. Sastojke promiješamo.

  2. Jaja razbijemo u veću zdjelu, dodamo šećer i mikserom pjenasto razradimo.

  3. Rastopimo maslac. Mokrim sastojcima tj. pjeni od jaja i šećera dodamo svježi sir i kiselo vrhnje.

  4. Dodamo suhe sastojke i lagano izmiješamo. Na kraju umiješamo rastopljeni maslac.

  5. Četvrtasti kalup za pečenje obložimo papirom za pečenje i dodamo polovicu smjese. Operemo borovnice i pola ih dodamo smjesi, prelijemo ostatkom smjese te dodamo ostatak borovnica.

  6. Lješnjake grubo nasjeckamo i posipamo po smjesi. Stavimo u pećnicu na 180°C i pečemo 50 minuta, da kolač poprimi boju i digne se. Kada je pečen, kolač izvadimo i pustimo ga da se ohladi prije rezanja i serviranja.