Više za vas!
Bola od jagoda

Recept je dodan u omiljene

Prikaži omiljene

Recept je uklonjen iz omiljenih

Prikaži omiljene

Dogodila se pogreška. Molimo pokušajte ponovo

Sastojci

1 kg kg Jagode Jagoda
120 g g Šećera Šećer
2 pakovanja pakovanje Vanilin šećera Vanilin šećer
200 ml ml Votke Votka
1 boce boca Vina Vino
(polusuhi rose)
1 boce boca Pjenušca Pjenušac
(polusuhi)
Mente Menta
(za ukrašavanje)

Bola od jagoda

Recept vam se sviđa

Recept vam se ne sviđa

Dogodila se pogreška. Pokušajte ponovo

15 min
(0)

Priprema

Priprema:

Jagode oprati. 12 manjih jagoda ostaviti sa strane, a ostatak prerezati na dva ili četiri dijela, ovisno o veličini. Pomiješati sa šećerom, vanilin šećerom i votkom. Ostaviti poklopljeno da odstoji u hladnjaku najmanje dva sata.

Prije posluživanja staviti jagode s tekućinom u posudu za bolu. Nadoliti rashlađeni roze i pjenušac. Bolu raspodijeliti po čašama i ukrasiti s po jednom jagodom i listićem mente.

Savjet: Tko želi, može napraviti bolu od jagoda i lazarkinja. Operite mali svežanj lazarkinja, dobro ga protresite i svežite. Svežanj stavite u talog od jagoda tako da peteljke ostanu vani. Ostavite da odstoji 35 - 40 minuta, potom lazarkinje izvadite. Menta za ukrašavanje može se u tom slučaju i izostaviti.

Tagovi

Deserti