
Recept je dodan u omiljene
Prikaži omiljeneRecept je uklonjen iz omiljenih
Prikaži omiljeneDogodila se pogreška. Molimo pokušajte ponovo
Sastojci
1 kg kg | Jagode Jagoda | |
120 g g | Šećera Šećer | |
2 pakovanja pakovanje | Vanilin šećera Vanilin šećer | |
200 ml ml | Votke Votka | |
1 boce boca | Vina
Vino (polusuhi rose) | |
1 boce boca | Pjenušca
Pjenušac (polusuhi) | |
Mente
Menta (za ukrašavanje) |
Add ingredients to existing shopping list or create new one
+ Create new shopping listBola od jagoda
Recept vam se sviđa
Recept vam se ne sviđa
Dogodila se pogreška. Pokušajte ponovo
Priprema
Priprema:
Jagode oprati. 12 manjih jagoda ostaviti sa strane, a ostatak prerezati na dva ili četiri dijela, ovisno o veličini. Pomiješati sa šećerom, vanilin šećerom i votkom. Ostaviti poklopljeno da odstoji u hladnjaku najmanje dva sata.
Prije posluživanja staviti jagode s tekućinom u posudu za bolu. Nadoliti rashlađeni roze i pjenušac. Bolu raspodijeliti po čašama i ukrasiti s po jednom jagodom i listićem mente.
Savjet: Tko želi, može napraviti bolu od jagoda i lazarkinja. Operite mali svežanj lazarkinja, dobro ga protresite i svežite. Svežanj stavite u talog od jagoda tako da peteljke ostanu vani. Ostavite da odstoji 35 - 40 minuta, potom lazarkinje izvadite. Menta za ukrašavanje može se u tom slučaju i izostaviti.