Bola od jagoda

Bola od jagoda image
Težina pripreme Lagano
Priprema 0 min
Kuhanje 15 min

Sastojci

12 porcije
    • 1   kg jagoda
    • 120   g šećera
    • 2   pakovanja vanilin šećera
    • 200   ml votke
    • 1   boca vino polusuhi rose
    • 1   boca pjenušac polusuhi
    •   mente za ukrašavanje

Priprema

    Priprema:

    Jagode oprati. 12 manjih jagoda ostaviti sa strane, a ostatak prerezati na dva ili četiri dijela, ovisno o veličini. Pomiješati sa šećerom, vanilin šećerom i votkom. Ostaviti poklopljeno da odstoji u hladnjaku najmanje dva sata.

    Prije posluživanja staviti jagode s tekućinom u posudu za bolu. Nadoliti rashlađeni roze i pjenušac. Bolu raspodijeliti po čašama i ukrasiti s po jednom jagodom i listićem mente.

    Savjet: Tko želi, može napraviti bolu od jagoda i lazarkinja. Operite mali svežanj lazarkinja, dobro ga protresite i svežite. Svežanj stavite u talog od jagoda tako da peteljke ostanu vani. Ostavite da odstoji 35 - 40 minuta, potom lazarkinje izvadite. Menta za ukrašavanje može se u tom slučaju i izostaviti.

Oznake