
Recept je dodan u omiljene
Prikaži omiljeneRecept je uklonjen iz omiljenih
Prikaži omiljeneDogodila se pogreška. Molimo pokušajte ponovo
Sastojci
1 kg kg | Jagode Jagoda | ||
120 g g | Šećera Šećer | ||
2 pakovanja pakovanje | Vanilin šećera Vanilin šećer | ||
200 ml ml | Votke Votka | ||
1 boce boca | Vina
Vino (polusuhi rose) | ||
1 boce boca | Pjenušca
Pjenušac (polusuhi) | ||
Mente
Menta (za ukrašavanje) |
Add ingredients to existing shopping list or create new one
Create new shopping listBola od jagoda
Recept vam se sviđa
Recept vam se ne sviđa
Dogodila se pogreška. Pokušajte ponovo
Priprema
Priprema:
Jagode oprati. 12 manjih jagoda ostaviti sa strane, a ostatak prerezati na dva ili četiri dijela, ovisno o veličini. Pomiješati sa šećerom, vanilin šećerom i votkom. Ostaviti poklopljeno da odstoji u hladnjaku najmanje dva sata.
Prije posluživanja staviti jagode s tekućinom u posudu za bolu. Nadoliti rashlađeni roze i pjenušac. Bolu raspodijeliti po čašama i ukrasiti s po jednom jagodom i listićem mente.
Savjet: Tko želi, može napraviti bolu od jagoda i lazarkinja. Operite mali svežanj lazarkinja, dobro ga protresite i svežite. Svežanj stavite u talog od jagoda tako da peteljke ostanu vani. Ostavite da odstoji 35 - 40 minuta, potom lazarkinje izvadite. Menta za ukrašavanje može se u tom slučaju i izostaviti.