Priprema:
Boston Cream Pie
Sastojci
-
- 5 kom jaja
- 250 g šećera
- prstohvata soli
- 85 g brašna
- 85 g gustina
- 1 žlica prašak za pecivo
- 4 kom žumanjak
- 2 pakovanja vanilin šećera
- 400 ml mlijeka
- 125 g gorke čokolade
- 125 g šlaga
- 2 žlice maslaca
Priprema
Odvojiti bjelanjke od žumanjaka. Od bjelanjaka i 5 žlica hladne vode istući čvrsti snijeg. Postepeno dodavati 190 g šećera i sol i nastaviti tući sve dok snijeg ne postane sjajan. Umiješati žumanjke. Preko toga posipati 60 g brašna, 60 g gustina i prašak za pecivo i oprezno umiješati. Tijesto izliti u okrugli kalup(26 cm Ø) obložen papirom za pečenje. Peći 25-30 minuta u prethodno zagrijanoj pećnici na temperaturi od 180°C.
Na kuhinjskoj rešetki ostaviti biskvit u kalupu da se hladi oko 30 minuta, potom ga oprezno izvaditi i ostaviti da se u potpunosti ohladi.
Za nadjev pomiješati žumanjke s ostatkom šećera i vanilin šećerom. Ostatak brašna i gustin prosijati po tome i umiješati. Zgrijati mlijeko i dodati u smjesu polako miješajući. Smjesu vratiti u lonac i grijati dalje miješajući, sve dok se krema ne zgusne. Preliti u zdjelu, na površinu kreme staviti komad folije i ostaviti kremu da se ohladi.
Čokoladu nasjeckati. Zajedno s vrhnjem i maslacem zagrijavati dok se čokolada ne otopi. Povremeno miješajući ostaviti da se hladi 20-30 minuta. Prerezati biskvit na dvije podloge. Donju podlogu premazati kremom od vanilije, staviti drugu podlogu. Po njoj raspodijeliti kremu od čokolade tako da se po rubovima lagano prelijeva. Ostaviti da se stvrdne.