Više za vas!
Boston Cream Pie

Recept je dodan u omiljene

Prikaži omiljene

Recept je uklonjen iz omiljenih

Prikaži omiljene

Dogodila se pogreška. Molimo pokušajte ponovo

Sastojci

5 kom kom Jaja Jaje
250 g g Šećera Šećer
prstohvata prstohvat Soli Sol
85 g g Brašna Brašno
85 g g Gustina Gustin
1 žlice žlica Praška za pecivo Prašak za pecivo
4 kom kom Žumanjak Žumanjak
2 pakovanja pakovanje Vanilin šećera Vanilin šećer
400 ml ml Mlijeka Mlijeko
125 g g Gorke čokolade Gorka čokolada
125 g g Šlaga Šlag
2 žlice žlica Maslaca Maslac

Boston Cream Pie

Recept vam se sviđa

Recept vam se ne sviđa

Dogodila se pogreška. Pokušajte ponovo

1:15 sati
(3)

Priprema

Priprema:

Odvojiti bjelanjke od žumanjaka. Od bjelanjaka i 5 žlica hladne vode istući čvrsti snijeg. Postepeno dodavati 190 g šećera i sol i nastaviti tući sve dok snijeg ne postane sjajan. Umiješati žumanjke. Preko toga posipati 60 g brašna, 60 g gustina i prašak za pecivo i oprezno umiješati. Tijesto izliti u okrugli kalup(26 cm Ø) obložen papirom za pečenje. Peći 25-30 minuta u prethodno zagrijanoj pećnici na temperaturi od 180°C.

Na kuhinjskoj rešetki ostaviti biskvit u kalupu da se hladi oko 30 minuta, potom ga oprezno izvaditi i ostaviti da se u potpunosti ohladi.

Za nadjev pomiješati žumanjke s ostatkom šećera i vanilin šećerom. Ostatak brašna i gustin prosijati po tome i umiješati. Zgrijati mlijeko i dodati u smjesu polako miješajući. Smjesu vratiti u lonac i grijati dalje miješajući, sve dok se krema ne zgusne. Preliti u zdjelu, na površinu kreme staviti komad folije i ostaviti kremu da se ohladi.

Čokoladu nasjeckati. Zajedno s vrhnjem i maslacem zagrijavati dok se čokolada ne otopi. Povremeno miješajući ostaviti da se hladi 20-30 minuta. Prerezati biskvit na dvije podloge. Donju podlogu premazati kremom od vanilije, staviti drugu podlogu. Po njoj raspodijeliti kremu od čokolade tako da se po rubovima lagano prelijeva. Ostaviti da se stvrdne.

Tagovi

Deserti