Više za vas!
Brancin u soli

Recept je dodan u omiljene

Prikaži omiljene

Recept je uklonjen iz omiljenih

Prikaži omiljene

Dogodila se pogreška. Molimo pokušajte ponovo

Sastojci

500 g g Brancina Brancin
1 kg kg Soli Sol
(sitna)
2 kom kom Limuna Limun
Ružmarina Ružmarin
(po želji)

Brancin u soli

Recept vam se sviđa

Recept vam se ne sviđa

Dogodila se pogreška. Pokušajte ponovo

60 min
(2)

Priprema

Priprema:

Bjelanjke istucite u čvrsti snijeg pomoću električnog miksera. Rukom pomiješajte snijeg od bjelanjaka i morsku sol. Smjesa soli i bjelanjaka treba imati teksturu mokrog pijeska.

Brancin prebrišite papirnatim ubrusom i u trbušnu šupljinu stavite par kriški limuna i grančicu ružmarina. Na protvan stavite papir za pečenje. Rasporedite manji dio smjese soli i bjelanjaka na papir za pečenje. Preko njega stavite brancina i zatim ga u cijelosti prekrijte s ostatkom smjese od soli.

Brancina u soli pecite na 200 stupnjeva 30 minuta.

Kada je brancin pečen ostavite ga kratko da se ohladi te pomoću bata za meso razbijte tvrdi sloj soli u kojem se je pekao i poslužite.