Recept je dodan u omiljene
Prikaži omiljeneRecept je uklonjen iz omiljenih
Prikaži omiljeneDogodila se pogreška. Molimo pokušajte ponovo
Sastojci
1 kom kom | Svinjske koljenice Svinjska koljenica | |
Masti Mast | ||
Ljute paprike Ljuta paprika | ||
Slatke paprike Slatka paprika | ||
Lovorova lista Lovorov list | ||
Peršina Peršin | ||
0,5 kg kg | Krumpira Krumpir | |
1 kom kom | Luka Luk | |
1 kg kg | Kisela kupusa Kiseli kupus |
Add ingredients to existing shopping list or create new one
+ Create new shopping listBuncek s kiselim kupusom
Recept vam se sviđa
Recept vam se ne sviđa
Dogodila se pogreška. Pokušajte ponovo
Priprema
Priprema:
Buncek prokuhamo 15-tak minuta u vodi te procijedimo. Ponovno stavimo kuhati u novu vodu u koju dodamo polovicu glavice luka i lovorov list. Buncek kuhamo cca sat i pol da meso omekša.
Kockice luka popržimo na svinjskoj masti, dodamo isprani i narezani kiseli kupus, češnjovke ili Dalmatinske kobasice. Podlijemo vodom u kojoj smo skuhali buncek i pirjamo cca 45 minuta do sat vremena na laganoj vatri. Začinimo sa solju, paprom i crvenom paprikom po želji.
Krumpire ogulimo, narežemo i skuhamo u slanoj vodi. Ocijedimo i pospemo sjeckanim peršinovim listom.
Narezani buncek serviramo uz kiseli kupus, kuhane češnjovke ili Dalmatinske kobasice i kuhani krumpir.