Buncek s kiselim kupusom

Buncek s kiselim kupusom image
Težina pripreme Lagano
Priprema 0 min
Kuhanje 2:30 h

Sastojci

4 osoba
    • 1   kom svinjska koljenica
    •   masti
    •   ljute paprike
    •   slatke paprike
    •   lovorova lista
    •   peršina
    • 0,5   kg krumpira
    • 1   kom luk
    • 1   kg kiseli kupus

Priprema

    Priprema:

    Buncek prokuhamo 15-tak minuta u vodi te procijedimo. Ponovno stavimo kuhati u novu vodu u koju dodamo polovicu glavice luka i lovorov list. Buncek kuhamo cca sat i pol da meso omekša.

    Kockice luka popržimo na svinjskoj masti, dodamo isprani i narezani kiseli kupus, češnjovke ili Dalmatinske kobasice. Podlijemo vodom u kojoj smo skuhali buncek i pirjamo cca 45 minuta do sat vremena na laganoj vatri. Začinimo sa solju, paprom i crvenom paprikom po želji.

    Krumpire ogulimo, narežemo i skuhamo u slanoj vodi. Ocijedimo i pospemo sjeckanim peršinovim listom.

    Narezani buncek serviramo uz kiseli kupus, kuhane češnjovke ili Dalmatinske kobasice i kuhani krumpir.