Buncek s kiselim kupusom

Buncek s kiselim kupusom
Težina pripremeLagano
Kuhanje2:30 h

Priprema

    Priprema:

    Buncek prokuhamo 15-tak minuta u vodi te procijedimo. Ponovno stavimo kuhati u novu vodu u koju dodamo polovicu glavice luka i lovorov list. Buncek kuhamo cca sat i pol da meso omekša.

    Kockice luka popržimo na svinjskoj masti, dodamo isprani i narezani kiseli kupus, češnjovke ili Dalmatinske kobasice. Podlijemo vodom u kojoj smo skuhali buncek i pirjamo cca 45 minuta do sat vremena na laganoj vatri. Začinimo sa solju, paprom i crvenom paprikom po želji.

    Krumpire ogulimo, narežemo i skuhamo u slanoj vodi. Ocijedimo i pospemo sjeckanim peršinovim listom.

    Narezani buncek serviramo uz kiseli kupus, kuhane češnjovke ili Dalmatinske kobasice i kuhani krumpir.