Više za vas!
Buncek s kiselim kupusom

Recept je dodan u omiljene

Prikaži omiljene

Recept je uklonjen iz omiljenih

Prikaži omiljene

Dogodila se pogreška. Molimo pokušajte ponovo

Sastojci

1 kom kom Svinjske koljenice Svinjska koljenica
Masti Mast
Ljute paprike Ljuta paprika
Slatke paprike Slatka paprika
Lovorova lista Lovorov list
Peršina Peršin
0,5 kg kg Krumpira Krumpir
1 kom kom Luka Luk
1 kg kg Kisela kupusa Kiseli kupus

Buncek s kiselim kupusom | pripremio David Skoko

Recept vam se sviđa

Recept vam se ne sviđa

Dogodila se pogreška. Pokušajte ponovo

2:30 sati
(67)

Priprema

Priprema:

Buncek prokuhamo 15-tak minuta u vodi te procijedimo. Ponovno stavimo kuhati u novu vodu u koju dodamo polovicu glavice luka i lovorov list. Buncek kuhamo cca sat i pol da meso omekša.

Kockice luka popržimo na svinjskoj masti, dodamo isprani i narezani kiseli kupus, češnjovke ili Dalmatinske kobasice. Podlijemo vodom u kojoj smo skuhali buncek i pirjamo cca 45 minuta do sat vremena na laganoj vatri. Začinimo sa solju, paprom i crvenom paprikom po želji.

Krumpire ogulimo, narežemo i skuhamo u slanoj vodi. Ocijedimo i pospemo sjeckanim peršinovim listom.

Narezani buncek serviramo uz kiseli kupus, kuhane češnjovke ili Dalmatinske kobasice i kuhani krumpir.