Priprema:
Burger s piletinom i kozjim sirom
Sastojci
-
- 1 kom mladi luk
- 30 g masline
- papra po želji
- 150 g kozja sira
- 400 g pileta
- 240 g pečene paprika
- 2 žlice maslinova ulja
- soli po želji
- 4 lista salate
- 4 kom peciva za hamburger
Priprema
Mladi luk oprati, sitno nasjeckati s maslinama i pomiješati sa svježim kozjim sirom i paprom.
Pečene paprike ocijediti i narezati na uzdužne komade. Pileći odrezak oprati, osušiti lagano ubrusom, ako je potrebno ukloniti žilice. S obje strane posoliti i popapriti, obložiti s po 1 komadom paprike i pričvrstiti. Odreske pržiti na vrućem ulju u velikoj tavi, najprije na strani mesa, a zatim na strani paprike po 2-3 minute.
U međuvremenu peciva prerezati na pola i kratko zapeći u tosteru. Namazati kremom od kozjeg sira. Listove salate očistiti, oprati i osušiti. Iz pilećeg odreska ukloniti čačkalice, odreske i salatu rasporediti na donji dio peciva, preklopiti gornjim dijelom peciva.
Preporuka za vino uz jelo:WINEMAKERS OF CROATIA, Rose Polusuho 2017