Burger s piletinom i kozjim sirom

Burger s piletinom i kozjim sirom image
Težina pripreme Lagano
Priprema 0 min
Kuhanje 20 min

Sastojci

4 porcije
    • 1   kom mladi luk
    • 30   g masline
    •   papra po želji
    • 150   g kozja sira
    • 400   g pileta
    • 240   g pečene paprika
    • 2   žlice maslinova ulja
    •   soli po želji
    • 4   lista salate
    • 4   kom peciva za hamburger

Priprema

    Priprema:

    Mladi luk oprati, sitno nasjeckati s maslinama i pomiješati sa svježim kozjim sirom i paprom.

    Pečene paprike ocijediti i narezati na uzdužne komade. Pileći odrezak oprati, osušiti lagano ubrusom, ako je potrebno ukloniti žilice. S obje strane posoliti i popapriti, obložiti s po 1 komadom paprike i pričvrstiti. Odreske pržiti na vrućem ulju u velikoj tavi, najprije na strani mesa, a zatim na strani paprike po 2-3 minute.

    U međuvremenu peciva prerezati na pola i kratko zapeći u tosteru. Namazati kremom od kozjeg sira. Listove salate očistiti, oprati i osušiti. Iz pilećeg odreska ukloniti čačkalice, odreske i salatu rasporediti na donji dio peciva, preklopiti gornjim dijelom peciva.

    Preporuka za vino uz jelo:WINEMAKERS OF CROATIA, Rose Polusuho 2017