Buzara:
Buzara od kozica sa RYBY začinom i Tagliatelle paštom
Sastojci
-
- 1 pakovanje kozice
- 200 g tagliatelle
- 1 dl bijelo vino
- 150 g cherry rajčice
- 2 režnja češnjaka
- 1 grančica peršin
- 1 žlica koncentrat rajčice
- maslinova ulja po želji
- soli po želji
- papra po želji
- 1 žlica vinski ocat
- mješavine začine RYBY
Priprema
Na maslinovom ulju u širokoj tavi zacaklimo sjeckani češnjak. Dodamo RYBY začin i žlicu konšerve (koncentrata rajčice). Kada se konšerva otopi na ulju, dodamo kvasinu i bijelo vino. Dodamo otopljene kozice i cherry rajčice. Provrtimo po tavi se se svi sastojci spoje. Čim se kozice zagriju, gasimo vatru i posipamo sve sjeckanim peršinom i prelijemo sa par kapi maslinova ulja. Lagano posolimo i popaprimo.
Tagliatelle:
Dobro posoljenu vodu zakuhamo. Čim zaključa, dodamo Tagliatelle, koje kuhamo po uputama na pakiranju. Kada je pašta kuhana, procijedimo ju i sačuvamo šalicu tekućine od kuhanja. Na zagrijanom maslinovom ulju provrtimo kuhane Tagliatelle, koje podlijemo sa tekućinom od kuhanja da pašta bude sočna. Tagliatelle serviramo uz buzaru od kozica.