Buzara od kozica sa RYBY začinom i Tagliatelle paštom

Buzara od kozica sa RYBY začinom i Tagliatelle paštom image
Težina pripreme Lagano
Priprema 40 min
Kuhanje 40 min

Sastojci

2 osoba
    • 1   pakovanje kozice
    • 200   g tagliatelle
    • 1   dl bijelo vino
    • 150   g cherry rajčice
    • 2   režnja češnjaka
    • 1   grančica peršin
    • 1   žlica koncentrat rajčice
    •   maslinova ulja po želji
    •   soli po želji
    •   papra po želji
    • 1   žlica vinski ocat
    •   mješavine začine RYBY

Priprema

    Buzara:

    Na maslinovom ulju u širokoj tavi zacaklimo sjeckani češnjak. Dodamo RYBY začin i žlicu konšerve (koncentrata rajčice). Kada se konšerva otopi na ulju, dodamo kvasinu i bijelo vino. Dodamo otopljene kozice i cherry rajčice. Provrtimo po tavi se se svi sastojci spoje. Čim se kozice zagriju, gasimo vatru i posipamo sve sjeckanim peršinom i prelijemo sa par kapi maslinova ulja. Lagano posolimo i popaprimo.

    Tagliatelle:

    Dobro posoljenu vodu zakuhamo. Čim zaključa, dodamo Tagliatelle, koje kuhamo po uputama na pakiranju. Kada je pašta kuhana, procijedimo ju i sačuvamo šalicu tekućine od kuhanja. Na zagrijanom maslinovom ulju provrtimo kuhane Tagliatelle, koje podlijemo sa tekućinom od kuhanja da pašta bude sočna. Tagliatelle serviramo uz buzaru od kozica.