Više za vas!
Čajna rolada s mliječnom kremom

Recept je dodan u omiljene

Prikaži omiljene

Recept je uklonjen iz omiljenih

Prikaži omiljene

Dogodila se pogreška. Molimo pokušajte ponovo

Sastojci

3 kom kom Jaja Jaje
65 g g Šećera Šećer
2 žlice žlica Mlijeka Mlijeko
45 g g Brašna Brašno
120 ml ml Kisela vrhnja Kiselo vrhnje
(30%)
1 žličice žličica Vanilin šećera Vanilin šećer
50 ml ml Mlijeka Mlijeko
10 g g Čaj earl grey Čaj earl grey

Čajna rolada s mliječnom kremom

Recept vam se sviđa

Recept vam se ne sviđa

Dogodila se pogreška. Pokušajte ponovo

60 min
(2)

Priprema

Priprema

Pećnicu zagrijavamo na temperaturu od 180 stupnjeva.

Na lonac u kome se kuha voda, stavljamo posudu. U posudu stavljamo jaja, dodamo šećer i tučemo pjenjačom sve dok mješavine ne dosegne temperaturu od oko 37 stupnjeva. Skidamo posudu s lonca s vodom i dalje tučemo sve dok masa ne postigne gustoću koja je nešto veća od tijesta za palačinke.

Lišće čaja drobimo u mužaru. Dodamo ih u tučena jaja zajedno s 2 žlice mlijeka, te brašnom. Sve skupa miješamo dok se sastojci ne prožmu.

Pekarski lim obložimo papirom za pečenje. Na njega izlijemo tijesto, ravnamo lopaticom. Pečemo tijesto 12-25 minuta sve dok tijesto ne poprimi tamniju boju. Izvlačimo lim iz pećnice kad se tijesto malo ohladi, premještamo ga na čistu pamučnu krpicu i zajedno s krpicom valjamo tijesto uzduž dulje stranice. Ostavljamo ga da se sasvim ohladi.

Za to vrijeme tučemo šlag. Kad šlag postane čvrst, dodamo kondenzirano mlijeko, te vanilin šećer i dalje zajedno tučemo još nekoliko trenutaka.

Ohlađeno tijesto pažljivo odvijamo. Stavljamo gotovu kremu i ponovo savijamo. Tijesto stavljamo u hladnjak na najmanje 2 sata.

Tagovi

Deserti