
Recept je dodan u omiljene
Prikaži omiljeneRecept je uklonjen iz omiljenih
Prikaži omiljeneDogodila se pogreška. Molimo pokušajte ponovo
Sastojci
3 kom kom | Jaja Jaje | |
65 g g | Šećera Šećer | |
52 žlice žlica | Mlijeka Mlijeko | |
45 g g | Brašna Brašno | |
120 ml ml | Kisela vrhnja
Kiselo vrhnje (30%) | |
1 žličice žličica | Vanilin šećera Vanilin šećer | |
10 g g | Čaj earl grey Čaj earl grey |
Add ingredients to existing shopping list or create new one
+ Create new shopping listČajna rolada s mliječnom kremom
Recept vam se sviđa
Recept vam se ne sviđa
Dogodila se pogreška. Pokušajte ponovo
Priprema
Priprema
Pećnicu zagrijavamo na temperaturu od 180 stupnjeva.
Na lonac u kome se kuha voda, stavljamo posudu. U posudu stavljamo jaja, dodamo šećer i tučemo pjenjačom sve dok mješavine ne dosegne temperaturu od oko 37 stupnjeva. Skidamo posudu s lonca s vodom i dalje tučemo sve dok masa ne postigne gustoću koja je nešto veća od tijesta za palačinke.
Lišće čaja drobimo u mužaru. Dodamo ih u tučena jaja zajedno s 2 žlice mlijeka, te brašnom. Sve skupa miješamo dok se sastojci ne prožmu.
Pekarski lim obložimo papirom za pečenje. Na njega izlijemo tijesto, ravnamo lopaticom. Pečemo tijesto 12-25 minuta sve dok tijesto ne poprimi tamniju boju. Izvlačimo lim iz pećnice kad se tijesto malo ohladi, premještamo ga na čistu pamučnu krpicu i zajedno s krpicom valjamo tijesto uzduž dulje stranice. Ostavljamo ga da se sasvim ohladi.
Za to vrijeme tučemo šlag. Kad šlag postane čvrst, dodamo kondenzirano mlijeko, te vanilin šećer i dalje zajedno tučemo još nekoliko trenutaka.
Ohlađeno tijesto pažljivo odvijamo. Stavljamo gotovu kremu i ponovo savijamo. Tijesto stavljamo u hladnjak na najmanje 2 sata.