Više za vas!
Carski drobljenac s kompotom od jabuka

Recept je dodan u omiljene

Prikaži omiljene

Recept je uklonjen iz omiljenih

Prikaži omiljene

Dogodila se pogreška. Molimo pokušajte ponovo

Sastojci

700 g g Jabuke Jabuka
70 g g Šećera Šećer
1 žlice žlica Limunovog soka Limunov sok
2 - 3 žličice žličica Šećera u prahu Šećer u prahu
80 ml ml Soka od jabuke Sok od jabuke
1 štangice štangica Cimeta Cimet
25 g g Badema Badem
25 g g Grožđica Grožđice
1 kom kom Jaja Jaje
150 ml ml Mlijeka Mlijeko
2 žlice žlica Maslaca Maslac
125 g g Brašna Brašno

Carski drobljenac s kompotom od jabuka

Recept vam se sviđa

Recept vam se ne sviđa

Dogodila se pogreška. Pokušajte ponovo

40 min
(7)

Priprema

Priprema:

Jabuke oguliti, razrezati na četvrtine, odstraniti jezgru i izrezati na kocke. Lagano kuhati 8-10 minuta sa sokom od jabuka, 30 g šećera, štangom cimeta i sokom od limuna. Bademe nasjeckati, pomiješati s grožđicama i ostaviti da se ohladi.

Jaja razdvojiti na bjelanjak i žumanjak. Žumanjak pjenasto umutiti s preostalim šećerom. Naizmjenično dodavati mlijeko i brašno. Bjelanjak istući u čvrst snijeg i pažljivo umiješati. Polovicu tijesta zapeći do zlatno smeđe boje, sa svake strane 2-3 minute, na 1 žlici vrućeg maslaca. Pomoću dvije vilice rastrgati na komade, ostaviti na toplom, a preostalo tijesto isto tako ispeći. Poslužiti posuto šećerom u prahu uz kompot od jabuka.

Tagovi

Deserti