Carski drobljenac s kompotom od jabuka

Carski drobljenac s kompotom od jabuka image
Težina pripreme Lagano
Priprema 0 min
Kuhanje 40 min

Sastojci

4 porcije
    • 700   g jabuke
    • 70   g šećera
    • 1   žlica limunov sok
    • 2   - 3   žličice šećera u prahu
    • 80   ml soka od jabuke
    • 1   štangica cimet
    • 25   g badema
    • 25   g grožđica
    • 1   kom jaje
    • 150   ml mlijeka
    • 2   žlice maslaca
    • 125   g brašna

Priprema

    Priprema:

    Jabuke oguliti, razrezati na četvrtine, odstraniti jezgru i izrezati na kocke. Lagano kuhati 8-10 minuta sa sokom od jabuka, 30 g šećera, štangom cimeta i sokom od limuna. Bademe nasjeckati, pomiješati s grožđicama i ostaviti da se ohladi.

    Jaja razdvojiti na bjelanjak i žumanjak. Žumanjak pjenasto umutiti s preostalim šećerom. Naizmjenično dodavati mlijeko i brašno. Bjelanjak istući u čvrst snijeg i pažljivo umiješati. Polovicu tijesta zapeći do zlatno smeđe boje, sa svake strane 2-3 minute, na 1 žlici vrućeg maslaca. Pomoću dvije vilice rastrgati na komade, ostaviti na toplom, a preostalo tijesto isto tako ispeći. Poslužiti posuto šećerom u prahu uz kompot od jabuka.

Oznake