
Recept je dodan u omiljene
Prikaži omiljeneRecept je uklonjen iz omiljenih
Prikaži omiljeneDogodila se pogreška. Molimo pokušajte ponovo
Sastojci
700 g g | Jabuke Jabuka | |
70 g g | Šećera Šećer | |
1 žlice žlica | Limunovog soka Limunov sok | |
2 - 3 žličice žličica | Šećera u prahu Šećer u prahu | |
80 ml ml | Soka od jabuke Sok od jabuke | |
1 štangice štangica | Cimeta Cimet | |
25 g g | Badema Badem | |
25 g g | Grožđica Grožđice | |
1 kom kom | Jaja Jaje | |
150 ml ml | Mlijeka Mlijeko | |
2 žlice žlica | Maslaca Maslac | |
125 g g | Brašna Brašno |
Add ingredients to existing shopping list or create new one
+ Create new shopping listCarski drobljenac s kompotom od jabuka
Recept vam se sviđa
Recept vam se ne sviđa
Dogodila se pogreška. Pokušajte ponovo
Priprema
Priprema:
Jabuke oguliti, razrezati na četvrtine, odstraniti jezgru i izrezati na kocke. Lagano kuhati 8-10 minuta sa sokom od jabuka, 30 g šećera, štangom cimeta i sokom od limuna. Bademe nasjeckati, pomiješati s grožđicama i ostaviti da se ohladi.
Jaja razdvojiti na bjelanjak i žumanjak. Žumanjak pjenasto umutiti s preostalim šećerom. Naizmjenično dodavati mlijeko i brašno. Bjelanjak istući u čvrst snijeg i pažljivo umiješati. Polovicu tijesta zapeći do zlatno smeđe boje, sa svake strane 2-3 minute, na 1 žlici vrućeg maslaca. Pomoću dvije vilice rastrgati na komade, ostaviti na toplom, a preostalo tijesto isto tako ispeći. Poslužiti posuto šećerom u prahu uz kompot od jabuka.