Više za vas!
Ćevapčići s rižom i rajčicom

Recept je dodan u omiljene

Prikaži omiljene

Recept je uklonjen iz omiljenih

Prikaži omiljene

Dogodila se pogreška. Molimo pokušajte ponovo

Sastojci

2 češnja češanj Češnjaka Češnjak
1 staklenke staklenka Peršina Peršin
400 g g Govedine Govedina
400 g g Janjetine Janjetina
1 kom kom Jaja Jaje
3 žličice žličica Ljute paprike Ljuta paprika
Soli Sol
(po želji)
Papra Papar
(po želji)
1 konzerve konzerva Rajčice Rajčica
350 ml ml Mesnog temeljaca Mesni temeljac
1 žlice žlica Koncentrata rajčice Koncentrat rajčice
200 g g Riže Riža
3 žlice žlica Maslinova ulja Maslinovo ulje
1 - 2 prstohvata prstohvat Šećera Šećer

Ćevapčići s rižom i rajčicom

Recept vam se sviđa

Recept vam se ne sviđa

Dogodila se pogreška. Pokušajte ponovo

50 min
(0)

Priprema

Priprema:

Češnjak oguliti i protisnuti kroz prešu. Peršin oprati, osušiti i sitno nasjeckati. Polovicu staviti na hladno; preostali peršin pomiješati s mljevenom govedinom i janjetinom, dodati češnjak i jaje, papriku u prahu i sol. Izraditi 20 rolica (duljine oko 10 cm) i ostaviti na hladnom da odstoje oko 20 minuta.

Rajčice procijediti, sok staviti sa strane i doliti temeljac tako da bude ukupno 500 ml tekućine. Zakuhati zajedno s koncentriranom rajčicom; dodati rižu i kuhati oko 15 minuta. Kockice rajčice dodati riži, lonac maknuti s vatre i ostaviti poklopljeno da bubri još oko 10 minuta

Ćevapčiće u međuvremenu u velikoj tavi na vrućem ulju peći oko 12 minuta na srednjoj temperaturi sve dok ne postanu hrskavi. Rižu začiniti sa soli, paprom i šećerom, dodati ohlađeni peršin i po tome posložiti ćevapčiće.

Savjet: Uz to ide hladan umak od vrhnja sa sjeckanom mentom koji treba začiniti dodavanjem soli, papra i malo naribane limunove korice.