
Recept je dodan u omiljene
Prikaži omiljeneRecept je uklonjen iz omiljenih
Prikaži omiljeneDogodila se pogreška. Molimo pokušajte ponovo
Sastojci
2 češnja češanj | Češnjaka Češnjak | |
1 staklenke staklenka | Peršina Peršin | |
400 g g | Govedine Govedina | |
400 g g | Janjetine Janjetina | |
1 kom kom | Jaja Jaje | |
3 žličice žličica | Ljute paprike Ljuta paprika | |
Soli
Sol (po želji) | ||
Papra
Papar (po želji) | ||
1 konzerve konzerva | Rajčice Rajčica | |
350 ml ml | Mesnog temeljaca Mesni temeljac | |
1 žlice žlica | Koncentrata rajčice Koncentrat rajčice | |
200 g g | Riže Riža | |
3 žlice žlica | Maslinova ulja Maslinovo ulje | |
1 - 2 prstohvata prstohvat | Šećera Šećer |
Add ingredients to existing shopping list or create new one
+ Create new shopping listĆevapčići s rižom i rajčicom
Recept vam se sviđa
Recept vam se ne sviđa
Dogodila se pogreška. Pokušajte ponovo
Priprema
Priprema:
Češnjak oguliti i protisnuti kroz prešu. Peršin oprati, osušiti i sitno nasjeckati. Polovicu staviti na hladno; preostali peršin pomiješati s mljevenom govedinom i janjetinom, dodati češnjak i jaje, papriku u prahu i sol. Izraditi 20 rolica (duljine oko 10 cm) i ostaviti na hladnom da odstoje oko 20 minuta.
Rajčice procijediti, sok staviti sa strane i doliti temeljac tako da bude ukupno 500 ml tekućine. Zakuhati zajedno s koncentriranom rajčicom; dodati rižu i kuhati oko 15 minuta. Kockice rajčice dodati riži, lonac maknuti s vatre i ostaviti poklopljeno da bubri još oko 10 minuta
Ćevapčiće u međuvremenu u velikoj tavi na vrućem ulju peći oko 12 minuta na srednjoj temperaturi sve dok ne postanu hrskavi. Rižu začiniti sa soli, paprom i šećerom, dodati ohlađeni peršin i po tome posložiti ćevapčiće.
Savjet: Uz to ide hladan umak od vrhnja sa sjeckanom mentom koji treba začiniti dodavanjem soli, papra i malo naribane limunove korice.