Cezarova salata

Cezarova salata image
Težina pripreme Lagano
Priprema 0 min
Kuhanje 35 min

Sastojci

4 porcije
    • 1   kom žumanjak
    • 1   žlica limunov sok
    • 1   žlica worcestershire umak
    • 2   filea srdele
    • 2   - 3   češnja češnjaka
    • 120   ml maslinova ulja
    •   soli
    •   papra
    •   g smeđega šećera
    • 400   g salate
    • 80   g parmezana
    • 3   režnja tosta

Priprema

    Priprema:

    Žumanjak, limunov sok i umak Worcestershire pomiješati u posudi za miješanje. File srdela ocijediti i dodati u smjesu. Režanj češnjaka oguliti, istisnuti kroz prešu, i od svega napraviti fini pire. Postepeno dodavati 80 ml maslinovog ulja. Štapnim mikserom tako dugo miješati dok dresing ne postane kremast i gust. Dodati sol, papar i šećer.

    Salatu očistiti, natrgati, oprati i protresti u cjedilu. Parmezan narezati na tanke ploške. Skinuti koricu s tosta i narezati ga na kockice.

    Preostali češnjak oguliti i narezati na tanke ploškice. Kratko zapeći u preostalom ulju, potom izvaditi. Prepeći kockice tosta miješajući u vrućem ulju, pomiješati s ploškicama češnjaka.

    Pomiješati salatu s dresingom i poslužiti s kockicama kruha i parmezanom.

Oznake