
Recept je dodan u omiljene
Prikaži omiljeneRecept je uklonjen iz omiljenih
Prikaži omiljeneDogodila se pogreška. Molimo pokušajte ponovo
Sastojci
1 kom kom | Žumanjak Žumanjak | ||
1 žlice žlica | Limunovog soka Limunov sok | ||
1 žlice žlica | Worcestershire umaka Worcestershire umak | ||
2 filea file | Srdele Srdela | ||
2 - 3 češnja češanj | Češnjaka Češnjak | ||
120 ml ml | Maslinova ulja Maslinovo ulje | ||
Soli Sol | |||
Papra Papar | |||
g g | Smeđega šećera Smeđi šećer | ||
400 g g | Salate Salata | ||
80 g g | Parmezana Parmezan | ||
3 režnja režanj | Tosta Tost |
Add ingredients to existing shopping list or create new one
Create new shopping listCezarova salata
Recept vam se sviđa
Recept vam se ne sviđa
Dogodila se pogreška. Pokušajte ponovo
Priprema
Priprema:
Žumanjak, limunov sok i umak Worcestershire pomiješati u posudi za miješanje. File srdela ocijediti i dodati u smjesu. Režanj češnjaka oguliti, istisnuti kroz prešu, i od svega napraviti fini pire. Postepeno dodavati 80 ml maslinovog ulja. Štapnim mikserom tako dugo miješati dok dresing ne postane kremast i gust. Dodati sol, papar i šećer.
Salatu očistiti, natrgati, oprati i protresti u cjedilu. Parmezan narezati na tanke ploške. Skinuti koricu s tosta i narezati ga na kockice.
Preostali češnjak oguliti i narezati na tanke ploškice. Kratko zapeći u preostalom ulju, potom izvaditi. Prepeći kockice tosta miješajući u vrućem ulju, pomiješati s ploškicama češnjaka.
Pomiješati salatu s dresingom i poslužiti s kockicama kruha i parmezanom.