Više za vas!
Cezarova salata

Recept je dodan u omiljene

Prikaži omiljene

Recept je uklonjen iz omiljenih

Prikaži omiljene

Dogodila se pogreška. Molimo pokušajte ponovo

Sastojci

1 kom kom Žumanjak Žumanjak
1 žlice žlica Limunovog soka Limunov sok
1 žlice žlica Worcestershire umaka Worcestershire umak
2 filea file Srdele Srdela
2 - 3 češnja češanj Češnjaka Češnjak
120 ml ml Maslinova ulja Maslinovo ulje
Soli Sol
Papra Papar
g g Smeđega šećera Smeđi šećer
400 g g Salate Salata
80 g g Parmezana Parmezan
3 režnja režanj Tosta Tost

Cezarova salata

Recept vam se sviđa

Recept vam se ne sviđa

Dogodila se pogreška. Pokušajte ponovo

35 min
(12)

Priprema

Priprema:

Žumanjak, limunov sok i umak Worcestershire pomiješati u posudi za miješanje. File srdela ocijediti i dodati u smjesu. Režanj češnjaka oguliti, istisnuti kroz prešu, i od svega napraviti fini pire. Postepeno dodavati 80 ml maslinovog ulja. Štapnim mikserom tako dugo miješati dok dresing ne postane kremast i gust. Dodati sol, papar i šećer.

Salatu očistiti, natrgati, oprati i protresti u cjedilu. Parmezan narezati na tanke ploške. Skinuti koricu s tosta i narezati ga na kockice.

Preostali češnjak oguliti i narezati na tanke ploškice. Kratko zapeći u preostalom ulju, potom izvaditi. Prepeći kockice tosta miješajući u vrućem ulju, pomiješati s ploškicama češnjaka.

Pomiješati salatu s dresingom i poslužiti s kockicama kruha i parmezanom.