Priprema:
Cezarova salata
Sastojci
4
porcije
-
- 1 kom žumanjak
- 1 žlica limunov sok
- 1 žlica worcestershire umak
- 2 filea srdele
- 2 - 3 češnja češnjaka
- 120 ml maslinova ulja
- soli
- papra
- g smeđega šećera
- 400 g salate
- 80 g parmezana
- 3 režnja tosta
Priprema
Žumanjak, limunov sok i umak Worcestershire pomiješati u posudi za miješanje. File srdela ocijediti i dodati u smjesu. Režanj češnjaka oguliti, istisnuti kroz prešu, i od svega napraviti fini pire. Postepeno dodavati 80 ml maslinovog ulja. Štapnim mikserom tako dugo miješati dok dresing ne postane kremast i gust. Dodati sol, papar i šećer.
Salatu očistiti, natrgati, oprati i protresti u cjedilu. Parmezan narezati na tanke ploške. Skinuti koricu s tosta i narezati ga na kockice.
Preostali češnjak oguliti i narezati na tanke ploškice. Kratko zapeći u preostalom ulju, potom izvaditi. Prepeći kockice tosta miješajući u vrućem ulju, pomiješati s ploškicama češnjaka.
Pomiješati salatu s dresingom i poslužiti s kockicama kruha i parmezanom.