Chili con carne

Chili con carne image
Težina pripreme Lagano
Priprema 0 min
Kuhanje 20 min

Sastojci

4 osoba
    • 800   g mljevenoga mesa
    • 1   kom chili papričica
    • 1   kom zelena paprika
    • 2   režnja češnjaka
    • 1   konzerva kukuruz
    • 1   konzerva crveni grah
    • 1   konzerva rajčica
    • 200   ml mesnog temeljaca
    • 2   žlice mljevene paprike
    • 1   kom crvena paprika
    • 2   glavice luka
    • 1   žličica sušeni timijan
    •   papra po želji
    •   soli po želji
    •   suncokretova ulja po želji

Priprema

    Priprema:

    Oguliti luk i češnjak, narezati papriku i chili. Mljeveno meso u nekoliko navrata pržiti na ulju. Lagano popržiti luk i češnjak, dodati papriku i nastaviti pržiti. Dodati meso, umiješati papriku, uliti juhu i pelate. Začiniti chilijem, solju, paprom i timijanom pa pirjati oko 20 minuta. Na kraju dodati kukuruz i grah pa kratko prokuhati. Začiniti po želji solju i paprom.