Priprema:
Chili con carne
Sastojci
4
osoba
-
- 800 g mljevenoga mesa
- 1 kom chili papričica
- 1 kom zelena paprika
- 2 režnja češnjaka
- 1 konzerva kukuruz
- 1 konzerva crveni grah
- 1 konzerva rajčica
- 200 ml mesnog temeljaca
- 2 žlice mljevene paprike
- 1 kom crvena paprika
- 2 glavice luka
- 1 žličica sušeni timijan
- papra po želji
- soli po želji
- suncokretova ulja po želji
Priprema
Oguliti luk i češnjak, narezati papriku i chili. Mljeveno meso u nekoliko navrata pržiti na ulju. Lagano popržiti luk i češnjak, dodati papriku i nastaviti pržiti. Dodati meso, umiješati papriku, uliti juhu i pelate. Začiniti chilijem, solju, paprom i timijanom pa pirjati oko 20 minuta. Na kraju dodati kukuruz i grah pa kratko prokuhati. Začiniti po želji solju i paprom.