
Recept je dodan u omiljene
Prikaži omiljeneRecept je uklonjen iz omiljenih
Prikaži omiljeneDogodila se pogreška. Molimo pokušajte ponovo
Sastojci
4 kom kom | Krumpira Krumpir | ||
4 - 5 žlice žlica | Maslinova ulja Maslinovo ulje | ||
Soli
Sol (po želji) | |||
Papra
Papar (po želji) | |||
250 g g | Salame Salama | ||
150 ml ml | Crnoga vina Crno vino | ||
2 grančice grančica | Timijan Timijan | ||
2 češnja češanj | Češnjaka Češnjak | ||
30 g g | Masline Maslina |
Add ingredients to existing shopping list or create new one
Create new shopping listChorizo s krumpirom
Recept vam se sviđa
Recept vam se ne sviđa
Dogodila se pogreška. Pokušajte ponovo
Priprema
Priprema:
Krumpir oguliti, narezati na 24 ploške i peći u 3-4 žlice vrućeg maslinovog ulja u velikoj tavi oko 10 minuta na niskoj temperaturi dok ne postane hrskav. Pritom krumpir povremeno okrenuti. Dodati sol i papar.
Chorizo u međuvremenu oguliti i narezati na 24 ploške. U preostalom ulju kratko zapeći na niskoj temperaturi. Doliti crno vino (oprez, može prskati) i ostaviti oko 2 minute da se peče sa svake strane.
Timijan oprati i dobro protresti. Češnjak oguliti i narezati na prutiće. Sve zajedno dodati posljednje 1-2 minute ploškama krumpira. Masline ocijediti. Kod posluživanja po jednu ocijeđenu plošku Choriza i maslinu drvenim štapićem utaknuti na plošku krumpira.
Savjet: K tome poslužite crno vino.
Preporuka za vino uz jelo:Viajero Čile Merlot 2017