Priprema:
Chorizo s krumpirom
Sastojci
-
- 4 kom krumpira
- 4 - 5 žlice maslinova ulja
- soli po želji
- papra po želji
- 250 g salame
- 150 ml crnoga vina
- 2 grančice timijan
- 2 češnja češnjaka
- 30 g masline
Priprema
Krumpir oguliti, narezati na 24 ploške i peći u 3-4 žlice vrućeg maslinovog ulja u velikoj tavi oko 10 minuta na niskoj temperaturi dok ne postane hrskav. Pritom krumpir povremeno okrenuti. Dodati sol i papar.
Chorizo u međuvremenu oguliti i narezati na 24 ploške. U preostalom ulju kratko zapeći na niskoj temperaturi. Doliti crno vino (oprez, može prskati) i ostaviti oko 2 minute da se peče sa svake strane.
Timijan oprati i dobro protresti. Češnjak oguliti i narezati na prutiće. Sve zajedno dodati posljednje 1-2 minute ploškama krumpira. Masline ocijediti. Kod posluživanja po jednu ocijeđenu plošku Choriza i maslinu drvenim štapićem utaknuti na plošku krumpira.
Savjet: K tome poslužite crno vino.
Preporuka za vino uz jelo:Viajero Čile Merlot 2017