Chorizo s krumpirom

Chorizo s krumpirom image
Težina pripreme Lagano
Priprema 0 min
Kuhanje 30 min

Sastojci

6 porcije
    • 4   kom krumpira
    • 4   - 5   žlice maslinova ulja
    •   soli po želji
    •   papra po želji
    • 250   g salame
    • 150   ml crnoga vina
    • 2   grančice timijan
    • 2   češnja češnjaka
    • 30   g masline

Priprema

    Priprema:

    Krumpir oguliti, narezati na 24 ploške i peći u 3-4 žlice vrućeg maslinovog ulja u velikoj tavi oko 10 minuta na niskoj temperaturi dok ne postane hrskav. Pritom krumpir povremeno okrenuti. Dodati sol i papar.

    Chorizo u međuvremenu oguliti i narezati na 24 ploške. U preostalom ulju kratko zapeći na niskoj temperaturi. Doliti crno vino (oprez, može prskati) i ostaviti oko 2 minute da se peče sa svake strane.

    Timijan oprati i dobro protresti. Češnjak oguliti i narezati na prutiće. Sve zajedno dodati posljednje 1-2 minute ploškama krumpira. Masline ocijediti. Kod posluživanja po jednu ocijeđenu plošku Choriza i maslinu drvenim štapićem utaknuti na plošku krumpira.

    Savjet: K tome poslužite crno vino.

    Preporuka za vino uz jelo:Viajero Čile Merlot 2017

Oznake