Više za vas!
Chorizo s krumpirom

Recept je dodan u omiljene

Prikaži omiljene

Recept je uklonjen iz omiljenih

Prikaži omiljene

Dogodila se pogreška. Molimo pokušajte ponovo

Sastojci

4 kom kom Krumpira Krumpir
4 - 5 žlice žlica Maslinova ulja Maslinovo ulje
Soli Sol
(po želji)
Papra Papar
(po želji)
250 g g Salame Salama
150 ml ml Crnoga vina Crno vino
2 grančice grančica Timijan Timijan
2 češnja češanj Češnjaka Češnjak
30 g g Masline Maslina

Chorizo s krumpirom

Recept vam se sviđa

Recept vam se ne sviđa

Dogodila se pogreška. Pokušajte ponovo

30 min
(1)

Priprema

Priprema:

Krumpir oguliti, narezati na 24 ploške i peći u 3-4 žlice vrućeg maslinovog ulja u velikoj tavi oko 10 minuta na niskoj temperaturi dok ne postane hrskav. Pritom krumpir povremeno okrenuti. Dodati sol i papar.

Chorizo u međuvremenu oguliti i narezati na 24 ploške. U preostalom ulju kratko zapeći na niskoj temperaturi. Doliti crno vino (oprez, može prskati) i ostaviti oko 2 minute da se peče sa svake strane.

Timijan oprati i dobro protresti. Češnjak oguliti i narezati na prutiće. Sve zajedno dodati posljednje 1-2 minute ploškama krumpira. Masline ocijediti. Kod posluživanja po jednu ocijeđenu plošku Choriza i maslinu drvenim štapićem utaknuti na plošku krumpira.

Savjet: K tome poslužite crno vino.

Preporuka za vino uz jelo:Viajero Čile Merlot 2017