
Recept je dodan u omiljene
Prikaži omiljeneRecept je uklonjen iz omiljenih
Prikaži omiljeneDogodila se pogreška. Molimo pokušajte ponovo
Sastojci
2 žličice žličica | Soli Sol | |
1 žlice žlica | Timijan Timijan | |
0,5 - 1 žličice žličica | Papra Papar | |
500 g g | Krumpira Krumpir | |
1,5 L L | Suncokretova ulja Suncokretovo ulje |
Add ingredients to existing shopping list or create new one
+ Create new shopping listČips od krumpira s mješavinom timijana i soli ili papra i soli
Recept vam se sviđa
Recept vam se ne sviđa
Dogodila se pogreška. Pokušajte ponovo
Priprema
Priprema:
Pomiješati žličicu soli s paprom. Preostalu sol s timijanom u mužaru grubo razmrviti. Krumpir oguliti i narezati na tanke ploške od 1 mm.
Grijati ulje u širokom loncu sve dok se uz drvenu kuhaču uronjenu u ulje ne počnu dizati mjehurići. Pržiti ploške krumpira u manjim porcijama oko 30 sekundi, sve dok na rubovima ne počnu lagano poprimati smeđu boju. Cjedilom ili obiračom izvaditi, poredati jednu do druge na kuhinjski papir i ostaviti da se dobro ocijedi.
Po pola čipsa staviti u zdjelu i pomiješati s mješavinom soli i timijana, tj. papra i soli. Odmah poslužiti.