Više za vas!
Čips od krumpira s mješavinom timijana i soli ili papra i soli

Recept je dodan u omiljene

Prikaži omiljene

Recept je uklonjen iz omiljenih

Prikaži omiljene

Dogodila se pogreška. Molimo pokušajte ponovo

Sastojci

2 žličice žličica Soli Sol
1 žlice žlica Timijan Timijan
0,5 - 1 žličice žličica Papra Papar
500 g g Krumpira Krumpir
1,5 L L Suncokretova ulja Suncokretovo ulje

Čips od krumpira s mješavinom timijana i soli ili papra i soli

Recept vam se sviđa

Recept vam se ne sviđa

Dogodila se pogreška. Pokušajte ponovo

45 min
(0)

Priprema

Priprema:

Pomiješati žličicu soli s paprom. Preostalu sol s timijanom u mužaru grubo razmrviti. Krumpir oguliti i narezati na tanke ploške od 1 mm.

Grijati ulje u širokom loncu sve dok se uz drvenu kuhaču uronjenu u ulje ne počnu dizati mjehurići. Pržiti ploške krumpira u manjim porcijama oko 30 sekundi, sve dok na rubovima ne počnu lagano poprimati smeđu boju. Cjedilom ili obiračom izvaditi, poredati jednu do druge na kuhinjski papir i ostaviti da se dobro ocijedi.

Po pola čipsa staviti u zdjelu i pomiješati s mješavinom soli i timijana, tj. papra i soli. Odmah poslužiti.

Tagovi

Deserti