Čips od krumpira s mješavinom timijana i soli ili papra i soli

Čips od krumpira s mješavinom timijana i soli ili papra i soli image
Težina pripreme Teško
Priprema 0 min
Kuhanje 45 min

Sastojci

4 porcije
    • 2   žličice soli
    • 1   žlica timijan
    • 0,5   - 1   žličica papar
    • 500   g krumpira
    • 1,5   l suncokretova ulja

Priprema

    Priprema:

    Pomiješati žličicu soli s paprom. Preostalu sol s timijanom u mužaru grubo razmrviti. Krumpir oguliti i narezati na tanke ploške od 1 mm.

    Grijati ulje u širokom loncu sve dok se uz drvenu kuhaču uronjenu u ulje ne počnu dizati mjehurići. Pržiti ploške krumpira u manjim porcijama oko 30 sekundi, sve dok na rubovima ne počnu lagano poprimati smeđu boju. Cjedilom ili obiračom izvaditi, poredati jednu do druge na kuhinjski papir i ostaviti da se dobro ocijedi.

    Po pola čipsa staviti u zdjelu i pomiješati s mješavinom soli i timijana, tj. papra i soli. Odmah poslužiti.

Oznake