Više za vas!
Čokoladna torta u obliku srca

Recept je dodan u omiljene

Prikaži omiljene

Recept je uklonjen iz omiljenih

Prikaži omiljene

Dogodila se pogreška. Molimo pokušajte ponovo

Sastojci

150 g g Šećera Šećer
5 kom kom Jaja Jaje
40 ml ml Vode Voda
(mlaka)
40 ml ml Suncokretova ulja Suncokretovo ulje
1 prstohvata prstohvat Soli Sol
0,5 vrećice vrećica Praška za pecivo Prašak za pecivo
100 g g Brašna Brašno
150 ml ml Šlaga Šlag
200 g g Čokolade za kuhanje Čokolada za kuhanje
25 g g Kakaa Kakao
200 g g Maribel džem Maribel džem

Čokoladna torta u obliku srca

Recept vam se sviđa

Recept vam se ne sviđa

Dogodila se pogreška. Pokušajte ponovo

60 min
(1)

Priprema

Sastojci:

Biskvit:

  • 5 jaja Okusi zavičaja
  • 150 g Kiara šećera
  • 40 ml mlake vode
  • 40 ml Vita D'or ulja
  • prstohvat ChanteSel soli
  • 100 g Belbake glatkog brašna
  • 25 g Castello kakaa u prahu
  • ½ Belbake praška za pecivo

Čokoladna glazura:

  • 200 g Kuvertüre čokolade za kuhanje
  • 150 ml Pilos slatkog vrhnja

Nadjev:

  • Maribel džem (šumsko voće ili maline)

Priprema:

Brašnu dodati prašak za pecivo, kakao u prahu (prosijati) i sol pa ostaviti sa strane. Jaja pjenasto izmiksati sa šećerom pa dodati ulje i mlaku vodu. Pomalo dodati suhe sastojke i sve lagano miješati.

Biskvitnu smjesu izliti u kalup za torte, namašćen i pobrašnjen. Biskvit peći cca 30 minuta na 180°C.

Biskvit ohladiti na sobnoj temperaturi, a zatim prerezati po sredini na dva jednaka dijela. Biskvit premazati džemom (cca 200 g) pa prekriti drugim biskvitom. Tortu preliti čokoladnom glazurom, tučenim vrhnjem ili svježim malinama i listićem mente.

Tagovi

Deserti