Čokoladna torta u obliku srca

Čokoladna torta u obliku srca image
Težina pripreme Lagano
Priprema 0 min
Kuhanje 1 h

Sastojci

2 osoba
    • 150   g šećera
    • 5   kom jaja
    • 40   ml vode
    • 40   ml suncokretova ulja
    • 1   prstohvat sol
    • 0,5   vrećice praška za pecivo
    • 100   g brašna
    • 150   ml šlaga
    • 200   g čokolade za kuhanje
    • 25   g kakaa
    • 200   g maribel džem

Priprema

    Brašnu dodati prašak za pecivo, kakao u prahu (prosijati) i sol pa ostaviti sa strane. Jaja pjenasto izmiksati sa šećerom pa dodati ulje i mlaku vodu. Pomalo dodati suhe sastojke i sve lagano miješati.

    Biskvitnu smjesu izliti u kalup za torte, namašćen i pobrašnjen. Biskvit peći cca 30 minuta na 180°C.

    Biskvit ohladiti na sobnoj temperaturi, a zatim prerezati po sredini na dva jednaka dijela. Biskvit premazati džemom (cca 200 g) pa prekriti drugim biskvitom. Tortu preliti čokoladnom glazurom, tučenim vrhnjem ili svježim malinama i listićem mente.