
Recept je dodan u omiljene
Prikaži omiljeneRecept je uklonjen iz omiljenih
Prikaži omiljeneDogodila se pogreška. Molimo pokušajte ponovo
Sastojci
150 g g | Šećera Šećer | |
5 kom kom | Jaja Jaje | |
40 ml ml | Vode
Voda (mlaka) | |
40 ml ml | Suncokretova ulja Suncokretovo ulje | |
1 prstohvata prstohvat | Soli Sol | |
0,5 vrećice vrećica | Praška za pecivo Prašak za pecivo | |
100 g g | Brašna Brašno | |
150 ml ml | Šlaga Šlag | |
200 g g | Čokolade za kuhanje Čokolada za kuhanje | |
25 g g | Kakaa Kakao | |
200 g g | Maribel džem Maribel džem |
Add ingredients to existing shopping list or create new one
+ Create new shopping listČokoladna torta u obliku srca
Recept vam se sviđa
Recept vam se ne sviđa
Dogodila se pogreška. Pokušajte ponovo
Priprema
Sastojci:
Biskvit:
- 5 jaja Okusi zavičaja
- 150 g Kiara šećera
- 40 ml mlake vode
- 40 ml Vita D'or ulja
- prstohvat ChanteSel soli
- 100 g Belbake glatkog brašna
- 25 g Castello kakaa u prahu
- ½ Belbake praška za pecivo
Čokoladna glazura:
- 200 g Kuvertüre čokolade za kuhanje
- 150 ml Pilos slatkog vrhnja
Nadjev:
- Maribel džem (šumsko voće ili maline)
Priprema:
Brašnu dodati prašak za pecivo, kakao u prahu (prosijati) i sol pa ostaviti sa strane. Jaja pjenasto izmiksati sa šećerom pa dodati ulje i mlaku vodu. Pomalo dodati suhe sastojke i sve lagano miješati.
Biskvitnu smjesu izliti u kalup za torte, namašćen i pobrašnjen. Biskvit peći cca 30 minuta na 180°C.
Biskvit ohladiti na sobnoj temperaturi, a zatim prerezati po sredini na dva jednaka dijela. Biskvit premazati džemom (cca 200 g) pa prekriti drugim biskvitom. Tortu preliti čokoladnom glazurom, tučenim vrhnjem ili svježim malinama i listićem mente.