
Recept je dodan u omiljene
Prikaži omiljeneRecept je uklonjen iz omiljenih
Prikaži omiljeneDogodila se pogreška. Molimo pokušajte ponovo
Sastojci
350 g g | Čokolade
Čokolada (tamna) | ||
350 g g | Maslaca Maslac | ||
6 kom kom | Jaja Jaje | ||
2 kom kom | Žumanjak Žumanjak | ||
80 g g | Šećera Šećer | ||
250 g g | Brašna
Brašno (oštro) | ||
5 g g | Praška za pecivo Prašak za pecivo | ||
250 g g | Mascarponea Mascarpone | ||
Ekstrakata vanilije
Ekstrakt vanilije (po želji) | |||
7 kom kom | Jagode Jagoda | ||
125 g g | Borovnice Borovnica | ||
10 kom kom | Maline Malina | ||
Kupine
Kupina (po želji) | |||
Mente
Menta (po želji) | |||
Matičnjaka
Matičnjak (po želji) | |||
Čokolade
Čokolada (tamna (komadić)) | |||
180 ml ml | Slatko vrhnje Slatko vrhnje |
Add ingredients to existing shopping list or create new one
Create new shopping listČokoladni kolač s mascarpone kremom i bobičastim voćem
Recept vam se sviđa
Recept vam se ne sviđa
Dogodila se pogreška. Pokušajte ponovo
Priprema
Priprema:
Poluduboki kalup kojemu se skida rub namastimo maslacem i lagano pobrašnimo. Kalup stavimo u hladnjak da se maslac
stisne. Čokoladu i maslac stavimo u vatrostalnu zdjelu s oblim dnom. Zdjelu stavimo na paru (na lončić s jedva proključalom vodom), da se sastojci otope.
Jaja i šećer mikserom istučemo u pjenasti snijeg. Dodamo otopljenu čokoladu i maslac te spojimo laganim pokretima slastičarskom gumenom špatulom, kao da pjenu želimo podmiješati pod otopljenu čokoladu. Dodamo brašno i prašak
za pecivo, koje također lagano spojimo sa smjesom. Smjesu ulijemo u namašćeni i pobrašnjeni kalup. Biskvit stavimo peći
u prethodno zagrijanu pećnicu na 180 °C. Pečemo ga 20 minuta, a nakon pečenja pustimo da se ohladi 15 minuta na
sobnoj temperaturi u kalupu i još 15 minuta u hladnjaku.
Mascarpone sir razradimo mikserom u zdjeli, da postane gladak. U drugoj zdjeli ekstrakt vanilije dodamo slatkom vrhnju. Slatko vrhnje istučemo u šlag, koji spojimo s mascarpone sirom. Ohlađeni čokoladni biskvit izvadimo iz kalupa. Žlicom nanesemo mascarpone kremu na biskvit u obliku valova. Kolač stavimo u hladnjak na 15 minuta, da se krema malo stisne. Izvadimo iz hladnjaka i naribamo čokoladu po kremi te ukrasimo opranim bobičastim voćem (jagodama, malinama, borovnicama, kupinama). Ukrasimo listićima mente ili matičnjaka.