Više za vas!
Čokoladni kolač s mascarpone kremom i bobičastim voćem

Recept je dodan u omiljene

Prikaži omiljene

Recept je uklonjen iz omiljenih

Prikaži omiljene

Dogodila se pogreška. Molimo pokušajte ponovo

Sastojci

350 g g Čokolade Čokolada
(tamna)
350 g g Maslaca Maslac
6 kom kom Jaja Jaje
2 kom kom Žumanjak Žumanjak
80 g g Šećera Šećer
Brašna Brašno
(oštro)
5 g g Praška za pecivo Prašak za pecivo
250 g g Mascarponea Mascarpone
Ekstrakata vanilije Ekstrakt vanilije
(po želji)
7 kom kom Jagode Jagoda
125 g g Borovnice Borovnica
10 kom kom Maline Malina
Kupine Kupina
(po želji)
Mente Menta
(po želji)
Matičnjaka Matičnjak
(po želji)
Čokolade Čokolada
(tamna (komadić))
180 ml ml Slatko vrhnje Slatko vrhnje

Čokoladni kolač s mascarpone kremom i bobičastim voćem

Recept vam se sviđa

Recept vam se ne sviđa

Dogodila se pogreška. Pokušajte ponovo

2:30 sati
(1)

Priprema

Priprema:

Poluduboki kalup kojemu se skida rub namastimo maslacem i lagano pobrašnimo. Kalup stavimo u hladnjak da se maslac
stisne. Čokoladu i maslac stavimo u vatrostalnu zdjelu s oblim dnom. Zdjelu stavimo na paru (na lončić s jedva proključalom vodom), da se sastojci otope.


Jaja i šećer mikserom istučemo u pjenasti snijeg. Dodamo otopljenu čokoladu i maslac te spojimo laganim pokretima slastičarskom gumenom špatulom, kao da pjenu želimo podmiješati pod otopljenu čokoladu. Dodamo brašno i prašak
za pecivo, koje također lagano spojimo sa smjesom. Smjesu ulijemo u namašćeni i pobrašnjeni kalup. Biskvit stavimo peći
u prethodno zagrijanu pećnicu na 180 °C. Pečemo ga 20 minuta, a nakon pečenja pustimo da se ohladi 15 minuta na
sobnoj temperaturi u kalupu i još 15 minuta u hladnjaku.


Mascarpone sir razradimo mikserom u zdjeli, da postane gladak. U drugoj zdjeli ekstrakt vanilije dodamo slatkom vrhnju. Slatko vrhnje istučemo u šlag, koji spojimo s mascarpone sirom. Ohlađeni čokoladni biskvit izvadimo iz kalupa. Žlicom nanesemo mascarpone kremu na biskvit u obliku valova. Kolač stavimo u hladnjak na 15 minuta, da se krema malo stisne. Izvadimo iz hladnjaka i naribamo čokoladu po kremi te ukrasimo opranim bobičastim voćem (jagodama, malinama, borovnicama, kupinama). Ukrasimo listićima mente ili matičnjaka.

Tagovi

Deserti