Čokoladni puding od croissanta

Čokoladni puding od croissanta image
Težina pripreme Srednje
Priprema 0 min
Kuhanje 2 h

Sastojci

4 porcije
    • 4   kom jaja
    • 300   ml vrhnja za kuhanje
    • 100   g gorke čokolade
    • 4   kom croissanta
    • 150   ml mlijeka
    • 1   žličica maslac
    • 50   g šećera
    • 1   žličica šećer u prahu

Priprema

    Priprema

    Maslacem dobro namažemo vatrostalnu posudu veličine oko 20 x 25 cm. Croissante narežemo na debele komade i stavljamo ih u posudu. Čokoladu lomimo na komadiće i stavljamo ju između komadića croissanta. U posudi temeljito miješamo jaja, mlijeko, vrhnje i šećer. Miksturu ulijevamo u posudu s croissantima, prekrivamo prehrambenom folijom i stavljamo u hladnjak na sat vremena.

    Nakon sat vremena zagrijavamo pećnicu do 180 stupnjeva i pečemo puding oko 45 minuta. Površinu posipavamo s malo šećera u prahu. Serviramo toplo.

    Croissant

    Zavodljivo krhka kiflica od ukusnog lisnatog tijesta s maslacem. Prhka korica i baršunasta unutrašnjost - obavezno probajte!

Oznake