Couscous s tikvicama, slanutkom i špinatom

Couscous s tikvicama, slanutkom i špinatom image
Težina pripreme Lagano
Priprema 0 min
Kuhanje 1:30 h

Sastojci

1 porcija
    • 50   g slanutka
    • 0,5   kom tikvice
    • 50   g špinata
    • 1   režanj češnjak
    • 2   žlice koncentrata rajčice
    • 150   g kus-kusa
    •   vrhnja za kuhanje po želji
    •   papra po želji
    •   soli po želji
    •   kurkume po želji
    •   mesnog temeljaca po želji
    •   suncokretova ulja po želji
    •   mješavine začine po želji

Priprema

    Sitno nasjeckati režanj češnjaka i na njemu kratko popržiti sjeckanu tikvicu. Za to vrijeme couscous preliti vrućom vodom, poklopiti i ostaviti cca 10 minuta.

    Ocijediti slanutak i isprati hladnom vodom te osušiti. Slanutak i špinat dodati tikvicama u tavi te kratko propirjati. Zatim dodati couscous u tavu i sve zajedno promiješati.

    Začiniti jelo koncentratom rajčice, orijentalnim začinima, kurkumom te solju i paprom. Dodati vrhnja za kuhanje ili mlijeka (po želji), koliko je potrebno da jelo poprimi kremastu teksturu.