Sitno nasjeckati režanj češnjaka i na njemu kratko popržiti sjeckanu tikvicu. Za to vrijeme couscous preliti vrućom vodom, poklopiti i ostaviti cca 10 minuta.
Couscous s tikvicama, slanutkom i špinatom
Sastojci
1
porcija
-
- 50 g slanutka
- 0,5 kom tikvice
- 50 g špinata
- 1 režanj češnjak
- 2 žlice koncentrata rajčice
- 150 g kus-kusa
- vrhnja za kuhanje po želji
- papra po želji
- soli po želji
- kurkume po želji
- mesnog temeljaca po želji
- suncokretova ulja po želji
- mješavine začine po želji
Priprema
Ocijediti slanutak i isprati hladnom vodom te osušiti. Slanutak i špinat dodati tikvicama u tavi te kratko propirjati. Zatim dodati couscous u tavu i sve zajedno promiješati.
Začiniti jelo koncentratom rajčice, orijentalnim začinima, kurkumom te solju i paprom. Dodati vrhnja za kuhanje ili mlijeka (po želji), koliko je potrebno da jelo poprimi kremastu teksturu.