Priprema:
Čudovišni burgeri
Sastojci
4
porcije
-
- 2 žličice kapara
- 1 žličica senf
- soli po želji
- 100 g milerama
- papra po želji
- 200 g rajčice
- 4 lista salate
- 4 kom peciva za hamburger
- 4 sira
- kečapa po želji
- 4 kuhane šunke
- 4 kuglice mozzarelle
Priprema
Kapare ocijediti. 1 žličicu sitno nasjeckati, pomiješati sa senfom i svježim sirom, posoliti i popapriti. Rajčice oprati i narezati na ploške. Listove salate oprati i tapkanjem obrisati.
Pecivo prepoloviti i lagano zapeći. Polovice peciva premazati kremom od senfa, nadjenuti listovima salate i ploškama rajčice, posoliti i popapriti. Nadjenuti kuhanom šunkom. Ploške sira narezati svaku na 4 šiljasta trokuta i tako posložiti na šunku da vrhovi poput zubiju vire na jednoj strani iz peciva. Poprskati s malo kečapa i poklopiti drugom polovicom peciva.
Kuglice mini mozzarelle prepoloviti, po dvije polovice staviti kao oči na burger. Ostale kapare staviti na sir da izgleda poput šarenice.
Preporuka za vino uz jelo:Cepa Lebrel Rioja