
Recept je dodan u omiljene
Prikaži omiljeneRecept je uklonjen iz omiljenih
Prikaži omiljeneDogodila se pogreška. Molimo pokušajte ponovo
Sastojci
10 režnja režanj | Pancete
Panceta (tanko rezanih) | ||
800 g g | Mljevenoga mesa Mljeveno meso | ||
4 kom kom | Mrkve Mrkva | ||
1 korijena korijen | Celera
Celer (manji) | ||
2 kom kom | Ljubičasti luk Ljubičasti luk | ||
1 | Celera
Celer (stabljika) | ||
4 dl dl | Crnoga vina Crno vino | ||
Soli
Sol (po želji) | |||
1 žlice žlica | Peršina Peršin | ||
3 češnja češanj | Češnjaka Češnjak | ||
Maslinova ulja
Maslinovo ulje (po želji) | |||
3 dl dl | Mesnog temeljaca Mesni temeljac | ||
1 žlice žlica | Maslaca Maslac | ||
Papra
Papar (po želji) | |||
1 žlice žlica | Senfa Senf | ||
550 g g | Vode
Voda (posoljena (za kuhanje palente)) | ||
200 g g | Palente Palenta |
Add ingredients to existing shopping list or create new one
Create new shopping listĆufte u umaku od crnog vina
Recept vam se sviđa
Recept vam se ne sviđa
Dogodila se pogreška. Pokušajte ponovo
Priprema
Priprema:
U mljeveno meso stavimo prstohvat soli i papra, senf, jaje i sitno sjeckani peršin. Oblikujemo cca 16 ćufti koje zatim popržimo na vrućem maslinovom ulju pazeći da se ne raspadnu te ih stavimo na stranu. Na zagrijanom maslinovom ulju stavimo sitno sjeckani luk, korjen celera i mrkvu. Kada povrće omekša dodamo sitno sjeckani češnjak i sitno sjeckanu stabljiku celera. Zalijemo sa crnim vinom, i malo temeljca te kuhamo dok ne omekša. Začinimo soli i paprom te štapnim mikserom pretvorimo u gust taman umak. Po potrebi dodamo još temeljca te u umak ubacimo ćufte te ih kuhamo cca 20 min. U slanu kipuću vodu dodamo palentu i listiće majčine dušice. Palentu skuhamo, dodamo joj maslac koji dobro umiješamo te ju izlijemo u kalup i ohladimo. Nakon hlađenja izrežemo oblike po želji te ispečemo palentu u tavi pazeći da bude hrskava. Na tanjur složimo ćufte s umakom, a uz njih poslužimo hrskavo pečenu palentu.