Više za vas!
Cupcakes od bobičastog voća s puslicama

Recept je dodan u omiljene

Prikaži omiljene

Recept je uklonjen iz omiljenih

Prikaži omiljene

Dogodila se pogreška. Molimo pokušajte ponovo

Sastojci

300 g g Zamrznutoga šumskoga voća Zamrznuto šumsko voće
125 g g Maslaca Maslac
4 kom kom Jaja Jaje
100 g g Šećera Šećer
Soli Sol
(po želji)
200 g g Brašna Brašno
1 žlice žlica Praška za pecivo Prašak za pecivo
50 ml ml Mlijeka Mlijeko
170 g g Šećera u prahu Šećer u prahu

Cupcakes od bobičastog voća s puslicama

Recept vam se sviđa

Recept vam se ne sviđa

Dogodila se pogreška. Pokušajte ponovo

50 min
(2)

Priprema

Priprema:

Bobičasto voće odlediti na cjedilu i pustiti da se dobro ocijedi.

3 jaja razdvojiti, bjelanjak staviti u hladnjak. Kremasto izmiješati maslac, šećer i 1 prstohvat soli. Žumanjak i preostalo jaje dobro istući i dodati. Pomiješati brašno i prašak za pecivo i s mlijekom kratko umiješati u tijesto. Pažljivo umiješati bobičasto voće i tijesto raspodijeliti u otprilike 15 papirnatih kalupa za pečenje. Staviti na lim i peći (ne do kraja) u prethodno zagrijanoj pećnici 20 minuta na 175 °C.

U međuvremenu prosijati šećer u prahu. Istući čvrst snijeg od bjelanjka i 1 prstohvata soli, dodavati žlicu po žlicu šećera u prahu i dalje tući dok masa ne postane čvrsta i sjajna. Staviti u vrećicu za ukrašavanje torti sa zvjezdastim nastavkom i nanositi hrpice snijega na prethodno pečene cupcakes. Peći na istoj temperaturi otprilike još 15 minuta, dok smjesa ne bude hrskava. Treba ostati svijetla. Pustiti da se ohladi.

Savjet: Uvijek stavite 2 papirnata kalupa jedan u drugi, kako bi bili čvršći. Cupcakes možete alternativno također peći i u limu s udubinama za pečenje muffina.

Tagovi

Deserti