Cupcakes od bobičastog voća s puslicama

Cupcakes od bobičastog voća s puslicama image
Težina pripreme Srednje
Priprema 0 min
Kuhanje 50 min

Sastojci

15 porcije
    • 300   g zamrznutoga šumskoga voća
    • 125   g maslaca
    • 4   kom jaja
    • 100   g šećera
    •   soli po želji
    • 200   g brašna
    • 1   žlica prašak za pecivo
    • 50   ml mlijeka
    • 170   g šećera u prahu

Priprema

    Priprema:

    Bobičasto voće odlediti na cjedilu i pustiti da se dobro ocijedi.

    3 jaja razdvojiti, bjelanjak staviti u hladnjak. Kremasto izmiješati maslac, šećer i 1 prstohvat soli. Žumanjak i preostalo jaje dobro istući i dodati. Pomiješati brašno i prašak za pecivo i s mlijekom kratko umiješati u tijesto. Pažljivo umiješati bobičasto voće i tijesto raspodijeliti u otprilike 15 papirnatih kalupa za pečenje. Staviti na lim i peći (ne do kraja) u prethodno zagrijanoj pećnici 20 minuta na 175 °C.

    U međuvremenu prosijati šećer u prahu. Istući čvrst snijeg od bjelanjka i 1 prstohvata soli, dodavati žlicu po žlicu šećera u prahu i dalje tući dok masa ne postane čvrsta i sjajna. Staviti u vrećicu za ukrašavanje torti sa zvjezdastim nastavkom i nanositi hrpice snijega na prethodno pečene cupcakes. Peći na istoj temperaturi otprilike još 15 minuta, dok smjesa ne bude hrskava. Treba ostati svijetla. Pustiti da se ohladi.

    Savjet: Uvijek stavite 2 papirnata kalupa jedan u drugi, kako bi bili čvršći. Cupcakes možete alternativno također peći i u limu s udubinama za pečenje muffina.

Oznake