
Recept je dodan u omiljene
Prikaži omiljeneRecept je uklonjen iz omiljenih
Prikaži omiljeneDogodila se pogreška. Molimo pokušajte ponovo
Sastojci
300 g g | Zamrznutoga šumskoga voća Zamrznuto šumsko voće | ||
125 g g | Maslaca Maslac | ||
4 kom kom | Jaja Jaje | ||
100 g g | Šećera Šećer | ||
Soli
Sol (po želji) | |||
200 g g | Brašna Brašno | ||
1 žlice žlica | Praška za pecivo Prašak za pecivo | ||
50 ml ml | Mlijeka Mlijeko | ||
170 g g | Šećera u prahu Šećer u prahu |
Add ingredients to existing shopping list or create new one
Create new shopping listCupcakes od bobičastog voća s puslicama
Recept vam se sviđa
Recept vam se ne sviđa
Dogodila se pogreška. Pokušajte ponovo
Priprema
Priprema:
Bobičasto voće odlediti na cjedilu i pustiti da se dobro ocijedi.
3 jaja razdvojiti, bjelanjak staviti u hladnjak. Kremasto izmiješati maslac, šećer i 1 prstohvat soli. Žumanjak i preostalo jaje dobro istući i dodati. Pomiješati brašno i prašak za pecivo i s mlijekom kratko umiješati u tijesto. Pažljivo umiješati bobičasto voće i tijesto raspodijeliti u otprilike 15 papirnatih kalupa za pečenje. Staviti na lim i peći (ne do kraja) u prethodno zagrijanoj pećnici 20 minuta na 175 °C.
U međuvremenu prosijati šećer u prahu. Istući čvrst snijeg od bjelanjka i 1 prstohvata soli, dodavati žlicu po žlicu šećera u prahu i dalje tući dok masa ne postane čvrsta i sjajna. Staviti u vrećicu za ukrašavanje torti sa zvjezdastim nastavkom i nanositi hrpice snijega na prethodno pečene cupcakes. Peći na istoj temperaturi otprilike još 15 minuta, dok smjesa ne bude hrskava. Treba ostati svijetla. Pustiti da se ohladi.
Savjet: Uvijek stavite 2 papirnata kalupa jedan u drugi, kako bi bili čvršći. Cupcakes možete alternativno također peći i u limu s udubinama za pečenje muffina.