Cupcakes s jabukom i đumbirom

Cupcakes s jabukom i đumbirom image
Težina pripreme Lagano
Priprema 0 min
Kuhanje 12 min

Sastojci

12 porcije
    • 1   kom jabuka
    • 2   žlice limunovog soka
    • 170   g maslaca
    • 150   g šećera
    • 2   kom jaja
    • 75   g šećera u prahu
    • 200   g brašna
    • 1   žlica prašak za pecivo
    • 50   ml mlijeka
    • 100   g milerama
    •   čipsa od jabuke za ukrašavanje
    • 30   g đumbira

Priprema

    Priprema:

    Jabuku oguliti, izvaditi jezgru i nasjeckati na sitne kockice. Pomiješati s limunovim sokom.

    Kremasto izmiješati 125 g maslaca, šećer i sol. Jaja dodavati pojedinačno i dobro umutiti. Pomiješati brašno i prašak za pecivo, s mlijekom kratko umiješati u tijesto. Dodati komadiće jabuke, tijesto raspodijeliti u 12 papirnatih kalupa i staviti na lim za pečenje. Peći oko 30 minuta do zlatnosmeđe boje u prethodno zagrijanoj pećnici na 175°C.

    U međuvremenu ocijediti đumbir (pri tome sačuvati 2 žlice sirupa) i nasjeckati na sitno. Prosijati šećer u prahu i kremasto izmiješati s preostalim maslacem, svježim sirom i sačuvanim sirupom. Dodati nasjeckani đumbir i kremu staviti u hladnjak.

    Cupcakes izvaditi iz pećnice i staviti na kuhinjsku rešetku da se ohlade. Premazati ih kremom i ukrasiti čipsom od jabuka.

    Savjet: Uvijek stavite 2 papirnata kalupa jedan u drugi, kako bi bili jači. Cupcakes možete alternativno peći također i u limu s udubinama za pečenje muffina.

Oznake