Priprema:
Cupcakes s lješnjacima i tikvicom s topingom od limuna
Sastojci
-
- 150 g tikvice
- 50 g lješnjaka
- 170 g maslaca
- 140 g brašna
- 1 prstohvat sol
- 150 g šećera
- 2 kom jaja
- 1 žličica prašak za pecivo
- 2 kom limuna
- 75 ml mlijeka
- 150 g šećera u prahu
- 100 g milerama
Priprema
Lješnjake lagano propržiti u tavi bez masnoće, ohladiti, a zatim sitno samljeti. Tikvicu oprati i sitno naribati, pomiješati s 1 žlicom brašna.
Kremasto izmiješati 125 g maslaca, šećer i sol. Jaja dodavati pojedinačno i dobro umutiti. Miješati lješnjake, preostalo brašno i prašak za pecivo, dodati mlijeko i kratko umiješati u tijesto. Pažljivo dodati tikvicu i tijesto raspodijeliti u 12-14 papirnatih kalupa za pečenje i staviti na lim. Peći u prethodno zagrijanoj pećnici na 175°C oko 30 minuta, dok ne poprime zlatnosemđu boju.
U međuvremenu limune oprati u vrućoj vodi, sitno naribati koru 1 limuna, a koru drugog limuna strugalicom oguliti u obliku tankih trakica. 1 limun iscijediti. Prosijati šećer u prahu, kremasto izmiješati s preostalim maslacem, svježim sirom, sitno naribanom koricom limuna i 2 žlice soka od limuna. Ostaviti u hladnjaku da se ohladi.
Cupcakes ohladiti na kuhinjskoj rešetki. Zatim po njima raspodijeliti kremu od limuna, ukrasiti trakicama limuna.
Savjet: Uvijek stavite 2 papirnata kalupa jedan u drugi, kako bi bili čvršći. Cupcakes možete alternativno peći također i u limu s udubinama za pečenje muffina.