Više za vas!
Cupcakes s lješnjacima i tikvicom s topingom od limuna

Recept je dodan u omiljene

Prikaži omiljene

Recept je uklonjen iz omiljenih

Prikaži omiljene

Dogodila se pogreška. Molimo pokušajte ponovo

Sastojci

150 g g Tikvice Tikvica
50 g g Lješnjaka Lješnjak
170 g g Maslaca Maslac
140 g g Brašna Brašno
1 prstohvata prstohvat Soli Sol
150 g g Šećera Šećer
2 kom kom Jaja Jaje
1 žličice žličica Praška za pecivo Prašak za pecivo
2 kom kom Limuna Limun
75 ml ml Mlijeka Mlijeko
150 g g Šećera u prahu Šećer u prahu
100 g g Milerama Mileram

Cupcakes s lješnjacima i tikvicom s topingom od limuna

Recept vam se sviđa

Recept vam se ne sviđa

Dogodila se pogreška. Pokušajte ponovo

60 min
(1)

Priprema

Priprema:

Lješnjake lagano propržiti u tavi bez masnoće, ohladiti, a zatim sitno samljeti. Tikvicu oprati i sitno naribati, pomiješati s 1 žlicom brašna.

Kremasto izmiješati 125 g maslaca, šećer i sol. Jaja dodavati pojedinačno i dobro umutiti. Miješati lješnjake, preostalo brašno i prašak za pecivo, dodati mlijeko i kratko umiješati u tijesto. Pažljivo dodati tikvicu i tijesto raspodijeliti u 12-14 papirnatih kalupa za pečenje i staviti na lim. Peći u prethodno zagrijanoj pećnici na 175°C oko 30 minuta, dok ne poprime zlatnosemđu boju.

U međuvremenu limune oprati u vrućoj vodi, sitno naribati koru 1 limuna, a koru drugog limuna strugalicom oguliti u obliku tankih trakica. 1 limun iscijediti. Prosijati šećer u prahu, kremasto izmiješati s preostalim maslacem, svježim sirom, sitno naribanom koricom limuna i 2 žlice soka od limuna. Ostaviti u hladnjaku da se ohladi.

Cupcakes ohladiti na kuhinjskoj rešetki. Zatim po njima raspodijeliti kremu od limuna, ukrasiti trakicama limuna.

Savjet: Uvijek stavite 2 papirnata kalupa jedan u drugi, kako bi bili čvršći. Cupcakes možete alternativno peći također i u limu s udubinama za pečenje muffina.

Tagovi

Deserti