
Recept je dodan u omiljene
Prikaži omiljeneRecept je uklonjen iz omiljenih
Prikaži omiljeneDogodila se pogreška. Molimo pokušajte ponovo
Sastojci
150 g g | Tikvice Tikvica | |
50 g g | Lješnjaka Lješnjak | |
170 g g | Maslaca Maslac | |
140 g g | Brašna Brašno | |
1 prstohvata prstohvat | Soli Sol | |
150 g g | Šećera Šećer | |
2 kom kom | Jaja Jaje | |
1 žličice žličica | Praška za pecivo Prašak za pecivo | |
2 kom kom | Limuna Limun | |
75 ml ml | Mlijeka Mlijeko | |
150 g g | Šećera u prahu Šećer u prahu | |
100 g g | Milerama Mileram |
Add ingredients to existing shopping list or create new one
+ Create new shopping listCupcakes s lješnjacima i tikvicom s topingom od limuna
Recept vam se sviđa
Recept vam se ne sviđa
Dogodila se pogreška. Pokušajte ponovo
Priprema
Priprema:
Lješnjake lagano propržiti u tavi bez masnoće, ohladiti, a zatim sitno samljeti. Tikvicu oprati i sitno naribati, pomiješati s 1 žlicom brašna.
Kremasto izmiješati 125 g maslaca, šećer i sol. Jaja dodavati pojedinačno i dobro umutiti. Miješati lješnjake, preostalo brašno i prašak za pecivo, dodati mlijeko i kratko umiješati u tijesto. Pažljivo dodati tikvicu i tijesto raspodijeliti u 12-14 papirnatih kalupa za pečenje i staviti na lim. Peći u prethodno zagrijanoj pećnici na 175°C oko 30 minuta, dok ne poprime zlatnosemđu boju.
U međuvremenu limune oprati u vrućoj vodi, sitno naribati koru 1 limuna, a koru drugog limuna strugalicom oguliti u obliku tankih trakica. 1 limun iscijediti. Prosijati šećer u prahu, kremasto izmiješati s preostalim maslacem, svježim sirom, sitno naribanom koricom limuna i 2 žlice soka od limuna. Ostaviti u hladnjaku da se ohladi.
Cupcakes ohladiti na kuhinjskoj rešetki. Zatim po njima raspodijeliti kremu od limuna, ukrasiti trakicama limuna.
Savjet: Uvijek stavite 2 papirnata kalupa jedan u drugi, kako bi bili čvršći. Cupcakes možete alternativno peći također i u limu s udubinama za pečenje muffina.