Više za vas!
Dagnje na buzaru s komoračem, porilukom i cherry rajčicama

Recept je dodan u omiljene

Prikaži omiljene

Recept je uklonjen iz omiljenih

Prikaži omiljene

Dogodila se pogreška. Molimo pokušajte ponovo

Sastojci

2 kg kg Dagnji Dagnje
(svježe)
3 režnja režanj Češnjaka Češnjak
1 kom kom Komorača Komorač
1 kom kom Poriluka Poriluk
(manji)
4 grančice grančica Peršina Peršin
200 g g Cherry rajčice Cherry rajčica
2 dl dl Bijelo vino Bijelo vino
Maslinova ulja Maslinovo ulje
(po želji)
Papra u zrnu Papar u zrnu
(po želji)
0,5 kom kom Limuna Limun

Dagnje na buzaru s komoračem, porilukom i cherry rajčicama

Recept vam se sviđa

Recept vam se ne sviđa

Dogodila se pogreška. Pokušajte ponovo

60 min
(3)

Priprema

Priprema:

Dagnje očistimo od „brkova”, dobro ih operemo i ocijedimo. Dagnje moraju biti zatvorene, ako primijetimo koju otvorenu, bacimo je.

Češnjak ogulimo i grubo nasjeckamo. Komorač prerežemo na četvrtine, maknemo korijen i narežemo ga na trakice. Poriluk očistimo, prerežemo na pola po dužini i narežemo na trakice. Narezani poriluk dobro operemo i ocijedimo. Cherry rajčice ili rajčice mini grappolo prepolovimo. Peršinov list grubo nasjeckamo.

Buzara:

Široku, dublju tavu zagrijemo na jakoj vatri. Dodamo dagnje i poškropimo s nekoliko kapi maslinova ulja i limuna. Promiješamo školjke i zalijemo ih s 1 dl vina. Poklopimo i kratko dinstamo da školjke puste morsku vodu. Čim se to dogodi i školjke se lagano počnu otvarati, maknemo ih s vatre i procijedimo. Sok sačuvamo.

Tavu pobrišemo kuhinjskih ubrusom i ponovno zagrijemo. Na maslinovu ulju prodinstamo narezani komorač (2 minute), dodamo sjeckani češnjak i poriluk i popaprimo. Promiješamo i dinstamo dodatne 2 minute. Dodamo ostatak bijelog vina i trećinu soka od dagnji. Vratimo dagnje u tavu, promiješamo i poklopimo. Pustimo da sve zajedno prokuha 3 minute, ugasimo vatru i poklopljeno ostavimo da odstoji 5 minuta. Dodamo narezane cherry rajčice ili rajčice mini grappolo, poškropimo s nekoliko kapi maslinova ulja i sokom limuna te posipamo sjeckanim peršinovim listom. S obzirom na to da dagnje sadrže u sebi more, buzaru ne solimo, zato u školjke dodajemo malo soka od prethodnog dinstanja dagnji. Uz dagnje poslužimo svježi bijeli kruh ili tostiranu bruschettu.