Dagnje na buzaru s komoračem, porilukom i cherry rajčicama

Recept je dodan u omiljene

Prikaži omiljene

Recept je uklonjen iz omiljenih

Prikaži omiljene

Dogodila se pogreška. Molimo pokušajte ponovo

Sastojci

2 kg kg Dagnji Dagnje
svježe
3 režnja režanj Češnjaka Češnjak
1 kom kom Komorača Komorač
1 kom kom Poriluka Poriluk
manji
4 grančice grančica Peršina Peršin
200 g g Cherry rajčice Cherry rajčica
2 dl dl Bijelo vino Bijelo vino
Maslinova ulja Maslinovo ulje
po želji
Papra u zrnu Papar u zrnu
po želji
0,5 kom kom Limuna Limun

Dagnje na buzaru s komoračem, porilukom i cherry rajčicama

Recept vam se sviđa

Recept vam se ne sviđa

Dogodila se pogreška. Pokušajte ponovo

Podijeli recept
0:30 min
(1)

Priprema

Vrijeme pripreme: 0:30 min

Priprema:

Dagnje očistimo od „brkova”, dobro ih operemo i ocijedimo. Dagnje moraju biti zatvorene, ako primijetimo koju otvorenu, bacimo je.

Češnjak ogulimo i grubo nasjeckamo. Komorač prerežemo na četvrtine, maknemo korijen i narežemo ga na trakice. Poriluk očistimo, prerežemo na pola po dužini i narežemo na trakice. Narezani poriluk dobro operemo i ocijedimo. Cherry rajčice ili rajčice mini grappolo prepolovimo. Peršinov list grubo nasjeckamo.

Buzara:

Široku, dublju tavu zagrijemo na jakoj vatri. Dodamo dagnje i poškropimo s nekoliko kapi maslinova ulja i limuna. Promiješamo školjke i zalijemo ih s 1 dl vina. Poklopimo i kratko dinstamo da školjke puste morsku vodu. Čim se to dogodi i školjke se lagano počnu otvarati, maknemo ih s vatre i procijedimo. Sok sačuvamo.

Tavu pobrišemo kuhinjskih ubrusom i ponovno zagrijemo. Na maslinovu ulju prodinstamo narezani komorač (2 minute), dodamo sjeckani češnjak i poriluk i popaprimo. Promiješamo i dinstamo dodatne 2 minute. Dodamo ostatak bijelog vina i trećinu soka od dagnji. Vratimo dagnje u tavu, promiješamo i poklopimo. Pustimo da sve zajedno prokuha 3 minute, ugasimo vatru i poklopljeno ostavimo da odstoji 5 minuta. Dodamo narezane cherry rajčice ili rajčice mini grappolo, poškropimo s nekoliko kapi maslinova ulja i sokom limuna te posipamo sjeckanim peršinovim listom. S obzirom na to da dagnje sadrže u sebi more, buzaru ne solimo, zato u školjke dodajemo malo soka od prethodnog dinstanja dagnji. Uz dagnje poslužimo svježi bijeli kruh ili tostiranu bruschettu.

Tagovi

Glavno jelo

Slični recepti

Posni grah | pripremio David Skoko

Recept je dodan u omiljene

Prikaži omiljene

Recept je uklonjen iz omiljenih

Prikaži omiljene

Dogodila se pogreška. Molimo pokušajte ponovo

Posni grah | pripremio David Skoko
1:30 sati
(0)
Odrezak od divlje svinje u umaku od kadulje i crnog papra

Recept je dodan u omiljene

Prikaži omiljene

Recept je uklonjen iz omiljenih

Prikaži omiljene

Dogodila se pogreška. Molimo pokušajte ponovo

Odrezak od divlje svinje u umaku od kadulje i crnog papra
0:35 min
(0)
Pečeni odojak

Recept je dodan u omiljene

Prikaži omiljene

Recept je uklonjen iz omiljenih

Prikaži omiljene

Dogodila se pogreška. Molimo pokušajte ponovo

Pečeni odojak
2:30 sati
(1)
Buncek s kiselim kupusom | pripremio David Skoko

Recept je dodan u omiljene

Prikaži omiljene

Recept je uklonjen iz omiljenih

Prikaži omiljene

Dogodila se pogreška. Molimo pokušajte ponovo

Buncek s kiselim kupusom | pripremio David Skoko
2:30 sati
(2)
Dagnje na gradele by Uvijek gladna

Recept je dodan u omiljene

Prikaži omiljene

Recept je uklonjen iz omiljenih

Prikaži omiljene

Dogodila se pogreška. Molimo pokušajte ponovo

Dagnje na gradele by Uvijek gladna
0:30 min
(0)
Pileća prsa u limunovom soku | pripremio David Skoko

Recept je dodan u omiljene

Prikaži omiljene

Recept je uklonjen iz omiljenih

Prikaži omiljene

Dogodila se pogreška. Molimo pokušajte ponovo

Pileća prsa u limunovom soku | pripremio David Skoko
1:00 sati
(0)
Grill quesadillas

Recept je dodan u omiljene

Prikaži omiljene

Recept je uklonjen iz omiljenih

Prikaži omiljene

Dogodila se pogreška. Molimo pokušajte ponovo

Grill quesadillas
1:00 sati
(1)
Orada s palentom | pripremio David Skoko

Recept je dodan u omiljene

Prikaži omiljene

Recept je uklonjen iz omiljenih

Prikaži omiljene

Dogodila se pogreška. Molimo pokušajte ponovo

Orada s palentom | pripremio David Skoko
1:00 sati
(0)
Orada i blitva s krumpirom | pripremio David Skoko

Recept je dodan u omiljene

Prikaži omiljene

Recept je uklonjen iz omiljenih

Prikaži omiljene

Dogodila se pogreška. Molimo pokušajte ponovo

Orada i blitva s krumpirom | pripremio David Skoko
0:35 min
(0)
Brancin u soli

Recept je dodan u omiljene

Prikaži omiljene

Recept je uklonjen iz omiljenih

Prikaži omiljene

Dogodila se pogreška. Molimo pokušajte ponovo

Brancin u soli
1:00 sati
(0)
Ljetni zamotuljci od patlidžana

Recept je dodan u omiljene

Prikaži omiljene

Recept je uklonjen iz omiljenih

Prikaži omiljene

Dogodila se pogreška. Molimo pokušajte ponovo

Ljetni zamotuljci od patlidžana
0:45 min
(0)
Puretina s pestom - mediteranski specijalitet s roštilja

Recept je dodan u omiljene

Prikaži omiljene

Recept je uklonjen iz omiljenih

Prikaži omiljene

Dogodila se pogreška. Molimo pokušajte ponovo

Puretina s pestom - mediteranski specijalitet s roštilja
0:25 min
(0)
Medaljoni od lungića u umaku od pršuta i mješavine začina s njokima

Recept je dodan u omiljene

Prikaži omiljene

Recept je uklonjen iz omiljenih

Prikaži omiljene

Dogodila se pogreška. Molimo pokušajte ponovo

Medaljoni od lungića u umaku od pršuta i mješavine začina s njokima
0:20 min
(0)
Pileći file u cornflakesu sa coleslaw salatom

Recept je dodan u omiljene

Prikaži omiljene

Recept je uklonjen iz omiljenih

Prikaži omiljene

Dogodila se pogreška. Molimo pokušajte ponovo

Pileći file u cornflakesu sa coleslaw salatom
0:20 min
(0)
Gurmanska pljeskavica | pripremio David Skoko

Recept je dodan u omiljene

Prikaži omiljene

Recept je uklonjen iz omiljenih

Prikaži omiljene

Dogodila se pogreška. Molimo pokušajte ponovo

Gurmanska pljeskavica | pripremio David Skoko
0:40 min
(1)