Dagnje na gradele by Uvijek gladna

Dagnje na gradele by Uvijek gladna image
Težina pripreme Lagano
Priprema 0 min
Kuhanje 30 min

Sastojci

2 osoba
    • 1   pakovanje dagnje
    • 1   list peršin
    •   češnjaka po želji
    •   maslinova ulja po želji
    •   kruha malo
    •   limunovog soka po želji

Priprema

    Priprema:List peršina sitno nasjeckajte, češnjak također, dodajte sok limuna i dosta maslinovog ulja. Količine prilagodite sebi i svome ukusu.Dagnje operite, očistite od prljavštine ako je potrebno. Stavite ih izravno na rešetku, peku se u vlastitom soku. Poslužite samo školjke koje su se posve otvorile, zatvorene bacite.Prelijte marinadom koju ste pripremili i uživajte.

    Školjke također možete pripremati na otvorenoj vatri. Osim što su brzo gotove dobiti će neodoljivu aromu dima.