Više za vas!
Dagnje na gradele by Uvijek gladna

Recept je dodan u omiljene

Prikaži omiljene

Recept je uklonjen iz omiljenih

Prikaži omiljene

Dogodila se pogreška. Molimo pokušajte ponovo

Sastojci

1 pakovanja pakovanje Dagnji Dagnje
1 lista list Peršina Peršin
Češnjaka Češnjak
(po želji)
Maslinova ulja Maslinovo ulje
(po želji)
Kruha Kruh
(malo)
Limunovog soka Limunov sok
(po želji)

Dagnje na gradele by Uvijek gladna

Recept vam se sviđa

Recept vam se ne sviđa

Dogodila se pogreška. Pokušajte ponovo

30 min
(1)

Priprema

Priprema:List peršina sitno nasjeckajte, češnjak također, dodajte sok limuna i dosta maslinovog ulja. Količine prilagodite sebi i svome ukusu.Dagnje operite, očistite od prljavštine ako je potrebno. Stavite ih izravno na rešetku, peku se u vlastitom soku. Poslužite samo školjke koje su se posve otvorile, zatvorene bacite.Prelijte marinadom koju ste pripremili i uživajte.

Školjke također možete pripremati na otvorenoj vatri. Osim što su brzo gotove dobiti će neodoljivu aromu dima.