Damson Fool (desert od šljiva i tučenog vrhnja)

Damson Fool (desert od šljiva i tučenog vrhnja) image
Težina pripreme Lagano
Priprema 0 min
Kuhanje 25 min

Sastojci

4 porcije
    • 500   g šljive
    • 50   ml soka od jabuke
    • 60   g smeđega šećera
    •   limunovog soka nekoliko kapi
    • 300   g šlaga
    • 1   žlica šećer u prahu

Priprema

    Priprema:

    Šljive oprati, prepoloviti i izvaditi koštice. Ukuhati sa sokom od jabuke i smeđim šećerom i pirjati 10-12 minuta tako da bude vrlo mekano. Napraviti pire, propasirati kroz cjedilo i ostaviti da se ohladi. Po želji dodati malo limunovog soka.

    Tučeno vrhnje sa šećerom u prahu istući u gotovo čvrstu smjesu. Dodati ohlađeni pire od šljiva i puniti u četiri čaše. Do posluživanja staviti na hladno.

    Savjet: Poslužite k tome piškote Ital d'Oro ili keksiće od prhkog tijesta(Shortbread).

Oznake