
Recept je dodan u omiljene
Prikaži omiljeneRecept je uklonjen iz omiljenih
Prikaži omiljeneDogodila se pogreška. Molimo pokušajte ponovo
Sastojci
100 ml ml | Soka od jabuke Sok od jabuke | |
600 g g | Jabuke Jabuka | |
50 g g | Šećera Šećer | |
90 g g | Kruha Kruh | |
30 g g | Maslaca Maslac | |
30 g g | Šećera u prahu Šećer u prahu | |
200 g g | Šlaga Šlag | |
120 g g | Brusnice Brusnica |
Add ingredients to existing shopping list or create new one
+ Create new shopping listDesert od jabuka
Recept vam se sviđa
Recept vam se ne sviđa
Dogodila se pogreška. Pokušajte ponovo
Priprema
Jabuke oguliti, izvaditi koštice i narezati na kockice. Zakuhati sa sokom od jabuke i šećerom i ostaviti da se kuha oko 8 minuta dok ne postane mekano. Zdrobiti na srednju gustoću i ostaviti da se ohladi.
Crni kruh usitniti u mrvice. Otopiti maslac i u maslacu miješajući karamelizirati šećer u prahu. Dodati kruh i miješati ga 1 - 2 minute sa šećerom. Ostaviti da se ohladi.
Istući tučeno vrhnje. Pire od jabuka, mrvice kruha, šlag i brusnice složiti u slojevima u čaše i ostaviti u hladnjaku da odstoji 30 - 60 minuta.
Savjet: Priprema je brža ako upotrijebite 500 g pirea od jabuka iz staklenke.