
Recept je dodan u omiljene
Prikaži omiljeneRecept je uklonjen iz omiljenih
Prikaži omiljeneDogodila se pogreška. Molimo pokušajte ponovo
Sastojci
100 ml ml | Soka od jabuke Sok od jabuke | ||
600 g g | Jabuke Jabuka | ||
50 g g | Šećera Šećer | ||
90 g g | Kruha Kruh | ||
30 g g | Maslaca Maslac | ||
30 g g | Šećera u prahu Šećer u prahu | ||
200 g g | Šlaga Šlag | ||
120 g g | Brusnice Brusnica |
Add ingredients to existing shopping list or create new one
Create new shopping listDesert od jabuka
Recept vam se sviđa
Recept vam se ne sviđa
Dogodila se pogreška. Pokušajte ponovo
Priprema
Jabuke oguliti, izvaditi koštice i narezati na kockice. Zakuhati sa sokom od jabuke i šećerom i ostaviti da se kuha oko 8 minuta dok ne postane mekano. Zdrobiti na srednju gustoću i ostaviti da se ohladi.
Crni kruh usitniti u mrvice. Otopiti maslac i u maslacu miješajući karamelizirati šećer u prahu. Dodati kruh i miješati ga 1 - 2 minute sa šećerom. Ostaviti da se ohladi.
Istući tučeno vrhnje. Pire od jabuka, mrvice kruha, šlag i brusnice složiti u slojevima u čaše i ostaviti u hladnjaku da odstoji 30 - 60 minuta.
Savjet: Priprema je brža ako upotrijebite 500 g pirea od jabuka iz staklenke.