Jabuke oguliti, izvaditi koštice i narezati na kockice. Zakuhati sa sokom od jabuke i šećerom i ostaviti da se kuha oko 8 minuta dok ne postane mekano. Zdrobiti na srednju gustoću i ostaviti da se ohladi.
Desert od jabuka
Sastojci
4
porcije
-
- 100 ml soka od jabuke
- 600 g jabuke
- 50 g šećera
- 90 g kruha
- 30 g maslaca
- 30 g šećera u prahu
- 200 g šlaga
- 120 g brusnice
Priprema
Crni kruh usitniti u mrvice. Otopiti maslac i u maslacu miješajući karamelizirati šećer u prahu. Dodati kruh i miješati ga 1 - 2 minute sa šećerom. Ostaviti da se ohladi.
Istući tučeno vrhnje. Pire od jabuka, mrvice kruha, šlag i brusnice složiti u slojevima u čaše i ostaviti u hladnjaku da odstoji 30 - 60 minuta.
Savjet: Priprema je brža ako upotrijebite 500 g pirea od jabuka iz staklenke.