Dim sum s nadjevom od mljevenog mesa

Dim sum s nadjevom od mljevenog mesa image
Težina pripreme Srednje
Priprema 0 min
Kuhanje 1:30 h

Sastojci

20 porcije
    • 275   g brašna
    •   soli po želji
    • 2   kom mladoga luka
    • 150   g mrkve
    • 1   češanj češnjak
    • 500   g mljevenoga mesa
    • 3   žlice sezamova ulja
    • 0,5   žličice peršina
    •   cimeta na vrh noža
    • 3   žlice soja umaka
    •   papra po želji
    •   brašna za obradu
    •   soja umaka po želji
    • 6   - 8   lista kupusa

Priprema

    Priprema:

    Brašno s prstohvatom soli i oko 130 ml vode izraditi u glatko, podatno tijesto. Ostaviti da stoji prekriveno na sobnoj temperaturi oko 30 minuta.

    Mladi luk oprati i narezati na vrlo tanke kolutove. Mrkvu oguliti, sitno naribati. Češnjak oguliti i sitno nasjeckati. Mljeveno meso zapeći u vrućem ulju, lagano posoliti. Dodati ribanu mrkvu, mladi luk i češnjak, začiniti s 5 začina u prahu, cimetom, umakom od soje i paprom. Miješajući peći 3-5 minuta, potom začiniti i ostaviti da se lagano ohladi. Listove kineskog kupusa oprati i listovima obložiti 3 umetka za kuhanje na pari ili košarice od bambusa za kuhanje na pari.

    Tijesto podijeliti na porcije, tanko razvaljati na malo brašna i izrezivati krugove (12 cm Ø). Svaki krug nadjenuti punom žlicom nadjeva, preklopiti tijesto i oblikovati male vrećice. Staviti u košarice za kuhanje na pari i kuhati iznad kipuće vode u loncu oko 20 minuta dok ne postane mekano. Odmah poslužiti s umakom od soje.

    Preporuka za vino uz jelo:Cepa Lebrel Rioja DOC Joven