Priprema:
Dim sum s nadjevom od mljevenog mesa
Sastojci
-
- 275 g brašna
- soli po želji
- 2 kom mladoga luka
- 150 g mrkve
- 1 češanj češnjak
- 500 g mljevenoga mesa
- 3 žlice sezamova ulja
- 0,5 žličice peršina
- cimeta na vrh noža
- 3 žlice soja umaka
- papra po želji
- brašna za obradu
- soja umaka po želji
- 6 - 8 lista kupusa
Priprema
Brašno s prstohvatom soli i oko 130 ml vode izraditi u glatko, podatno tijesto. Ostaviti da stoji prekriveno na sobnoj temperaturi oko 30 minuta.
Mladi luk oprati i narezati na vrlo tanke kolutove. Mrkvu oguliti, sitno naribati. Češnjak oguliti i sitno nasjeckati. Mljeveno meso zapeći u vrućem ulju, lagano posoliti. Dodati ribanu mrkvu, mladi luk i češnjak, začiniti s 5 začina u prahu, cimetom, umakom od soje i paprom. Miješajući peći 3-5 minuta, potom začiniti i ostaviti da se lagano ohladi. Listove kineskog kupusa oprati i listovima obložiti 3 umetka za kuhanje na pari ili košarice od bambusa za kuhanje na pari.
Tijesto podijeliti na porcije, tanko razvaljati na malo brašna i izrezivati krugove (12 cm Ø). Svaki krug nadjenuti punom žlicom nadjeva, preklopiti tijesto i oblikovati male vrećice. Staviti u košarice za kuhanje na pari i kuhati iznad kipuće vode u loncu oko 20 minuta dok ne postane mekano. Odmah poslužiti s umakom od soje.
Preporuka za vino uz jelo:Cepa Lebrel Rioja DOC Joven