Više za vas!
Dim sum s nadjevom od mljevenog mesa

Recept je dodan u omiljene

Prikaži omiljene

Recept je uklonjen iz omiljenih

Prikaži omiljene

Dogodila se pogreška. Molimo pokušajte ponovo

Sastojci

275 g g Brašna Brašno
Soli Sol
(po želji)
2 kom kom Mladoga luka Mladi luk
150 g g Mrkve Mrkva
1 češnja češanj Češnjaka Češnjak
500 g g Mljevenoga mesa Mljeveno meso
3 žlice žlica Sezamova ulja Sezamovo ulje
0,5 žličice žličica Peršina Peršin
Cimeta Cimet
(na vrh noža)
3 žlice žlica Soja umaka Soja umak
Papra Papar
(po želji)
Brašna Brašno
(za obradu)
Soja umaka Soja umak
(po želji)
6 - 8 lista list Kupusa Kupus

Dim sum s nadjevom od mljevenog mesa

Recept vam se sviđa

Recept vam se ne sviđa

Dogodila se pogreška. Pokušajte ponovo

1:30 sati
(4)

Priprema

Priprema:

Brašno s prstohvatom soli i oko 130 ml vode izraditi u glatko, podatno tijesto. Ostaviti da stoji prekriveno na sobnoj temperaturi oko 30 minuta.

Mladi luk oprati i narezati na vrlo tanke kolutove. Mrkvu oguliti, sitno naribati. Češnjak oguliti i sitno nasjeckati. Mljeveno meso zapeći u vrućem ulju, lagano posoliti. Dodati ribanu mrkvu, mladi luk i češnjak, začiniti s 5 začina u prahu, cimetom, umakom od soje i paprom. Miješajući peći 3-5 minuta, potom začiniti i ostaviti da se lagano ohladi. Listove kineskog kupusa oprati i listovima obložiti 3 umetka za kuhanje na pari ili košarice od bambusa za kuhanje na pari.

Tijesto podijeliti na porcije, tanko razvaljati na malo brašna i izrezivati krugove (12 cm Ø). Svaki krug nadjenuti punom žlicom nadjeva, preklopiti tijesto i oblikovati male vrećice. Staviti u košarice za kuhanje na pari i kuhati iznad kipuće vode u loncu oko 20 minuta dok ne postane mekano. Odmah poslužiti s umakom od soje.

Preporuka za vino uz jelo:Cepa Lebrel Rioja DOC Joven