
Recept je dodan u omiljene
Prikaži omiljeneRecept je uklonjen iz omiljenih
Prikaži omiljeneDogodila se pogreška. Molimo pokušajte ponovo
Sastojci
275 g g | Brašna Brašno | |
Soli
Sol (po želji) | ||
2 kom kom | Mladoga luka Mladi luk | |
150 g g | Mrkve Mrkva | |
1 češnja češanj | Češnjaka Češnjak | |
500 g g | Mljevenoga mesa Mljeveno meso | |
3 žlice žlica | Sezamova ulja Sezamovo ulje | |
0,5 žličice žličica | Peršina Peršin | |
Cimeta
Cimet (na vrh noža) | ||
3 žlice žlica | Soja umaka Soja umak | |
Papra
Papar (po želji) | ||
Brašna
Brašno (za obradu) | ||
Soja umaka
Soja umak (po želji) | ||
6 - 8 lista list | Kupusa Kupus |
Add ingredients to existing shopping list or create new one
+ Create new shopping listDim sum s nadjevom od mljevenog mesa
Recept vam se sviđa
Recept vam se ne sviđa
Dogodila se pogreška. Pokušajte ponovo
Priprema
Priprema:
Brašno s prstohvatom soli i oko 130 ml vode izraditi u glatko, podatno tijesto. Ostaviti da stoji prekriveno na sobnoj temperaturi oko 30 minuta.
Mladi luk oprati i narezati na vrlo tanke kolutove. Mrkvu oguliti, sitno naribati. Češnjak oguliti i sitno nasjeckati. Mljeveno meso zapeći u vrućem ulju, lagano posoliti. Dodati ribanu mrkvu, mladi luk i češnjak, začiniti s 5 začina u prahu, cimetom, umakom od soje i paprom. Miješajući peći 3-5 minuta, potom začiniti i ostaviti da se lagano ohladi. Listove kineskog kupusa oprati i listovima obložiti 3 umetka za kuhanje na pari ili košarice od bambusa za kuhanje na pari.
Tijesto podijeliti na porcije, tanko razvaljati na malo brašna i izrezivati krugove (12 cm Ø). Svaki krug nadjenuti punom žlicom nadjeva, preklopiti tijesto i oblikovati male vrećice. Staviti u košarice za kuhanje na pari i kuhati iznad kipuće vode u loncu oko 20 minuta dok ne postane mekano. Odmah poslužiti s umakom od soje.
Preporuka za vino uz jelo:Cepa Lebrel Rioja DOC Joven