Priprema
Tjestenina: Oštro brašno stavimo u zdjelu. Dodamo jaja, poškropimo maslinovim uljem i lagano posolimo. Sastojke rukama spojimo u tijesto. Tijesto zamotamo u prozirnu foliju i pustimo da odstoji 15 minuta. Nakon toga tijesto razvaljamo strojem za izradu tjestenine. Krećemo od najvećeg razmaka između valjaka prema najmanjem, cijelo vrijeme preklapajući tijesto. Tijesto tijekom valjanja lagano posipamo brašnom da na kraju dobijemo tanku plahtu glatkog tijesta za tjesteninu. Tanku plahtu tijesta provučemo kroz dio stroja za rezanje tijesta da dobijemo tagliatelle ili nožem narežemo na široke rezance, tzv. pappardelle. Dobivenu tjesteninu dobro pobrašnimo i uvijemo u „gnijezda”. Umak: Luk narežemo na kockice, češnjak sitno nasjeckamo, a stapke bosiljka grubo usitnimo. Listove bosiljka narežemo na tanke trakice. Cherry rajčice operemo i narežemo na četvrtine. Na maslinovu ulju prodinstamo kockice luka i nasjeckani češnjak, koje lagano posolimo i popaprimo. Dodamo stapke bosiljka, žličicu šećera, balzamični ocat i bijelo vino. Kratko reduciramo da se šećer otopi i dodamo sjeckanu rajčicu. Prokuhamo oko 15 minuta na srednjoj vatri. Tjestenina i umak: Zakuhamo posoljenu vodu. Dodamo svježu tjesteninu, promiješamo i zakuhamo pola minute. U međuvremenu u dubokoj tavi zagrijemo umak, kojoj dodamo svježu zakuhanu tjesteninu direktno iz vode. Dodamo 2 žlice vode od kuhanja tjestenine, cherry rajčice, trakice bosiljka i nekoliko kapi maslinova ulja. Promiješamo, tj. spojimo umak s tjesteninom. Preko gotove tjestenine dodamo naribani sir. Popaprimo i ukrasimo listićima bosiljka.