
Recept je dodan u omiljene
Prikaži omiljeneRecept je uklonjen iz omiljenih
Prikaži omiljeneDogodila se pogreška. Molimo pokušajte ponovo
Sastojci
2,5 dl dl | Mlijeka Mlijeko | ||
500 g g | Brašna
Brašno (glatko) | ||
2 kom kom | Žumanjak Žumanjak | ||
1 žlice žlica | Soli Sol | ||
1 kom kom | Jaja Jaje | ||
2 žlice žlica | Šećera Šećer | ||
Suncokretova ulja
Suncokretovo ulje (po želji) | |||
Šećera u prahu
Šećer u prahu (po želji) | |||
1 kom kom | Kvasca Kvasac | ||
Maribel džem
Maribel džem (po želji) |
Add ingredients to existing shopping list or create new one
Create new shopping listDomaće krafne
Recept vam se sviđa
Recept vam se ne sviđa
Dogodila se pogreška. Pokušajte ponovo
Priprema
U posudi pjenasto umutiti 2 žumanjka, 1 cijelo jaje i 2 žlicešećera. Dodati mlijeko, ulje i sol pa sve dobro pomiješatidrvenom kuhačom. U prosijano brašno dodati izmrvljenikvasac. Miješati dok se smjesa ne počne odvajati od stijenkiposude. Radnu površinu pobrašniti. Na nju istresti tijesto za krafne i malo izmijesiti. Valjkom razvući tijesto.
Okruglim kalupom ili staklenom čašom raditi krugove.Izrezane krafne ostaviti cca 1 sat da se tijesto digne. Većukoličinu ulja zagrijati u širem loncu. Krafne peći s obje stranedok ne porumene. Ocijediti ih na papirnatom ubrusu i posutišećerom u prahu. Po želji mogu se puniti nadjevom.