Domaće krafne

Domaće krafne image
Težina pripreme Lagano
Priprema 0 min
Kuhanje 2 h

Sastojci

16 komada
    • 2,5   dl mlijeka
    • 500   g brašna glatko
    • 2   kom žumanjak
    • 1   žlica sol
    • 1   kom jaje
    • 2   žlice šećera
    •   suncokretova ulja po želji
    •   šećera u prahu po želji
    • 1   kom kvasac
    •   maribel džem po želji

Priprema

    U posudi pjenasto umutiti 2 žumanjka, 1 cijelo jaje i 2 žlicešećera. Dodati mlijeko, ulje i sol pa sve dobro pomiješatidrvenom kuhačom. U prosijano brašno dodati izmrvljenikvasac. Miješati dok se smjesa ne počne odvajati od stijenkiposude. Radnu površinu pobrašniti. Na nju istresti tijesto za krafne i malo izmijesiti. Valjkom razvući tijesto.

    Okruglim kalupom ili staklenom čašom raditi krugove.Izrezane krafne ostaviti cca 1 sat da se tijesto digne. Većukoličinu ulja zagrijati u širem loncu. Krafne peći s obje stranedok ne porumene. Ocijediti ih na papirnatom ubrusu i posutišećerom u prahu. Po želji mogu se puniti nadjevom.

Oznake