U posudi pjenasto umutiti 2 žumanjka, 1 cijelo jaje i 2 žlicešećera. Dodati mlijeko, ulje i sol pa sve dobro pomiješatidrvenom kuhačom. U prosijano brašno dodati izmrvljenikvasac. Miješati dok se smjesa ne počne odvajati od stijenkiposude. Radnu površinu pobrašniti. Na nju istresti tijesto za krafne i malo izmijesiti. Valjkom razvući tijesto.
Domaće krafne
Sastojci
16
komada
-
- 2,5 dl mlijeka
- 500 g brašna glatko
- 2 kom žumanjak
- 1 žlica sol
- 1 kom jaje
- 2 žlice šećera
- suncokretova ulja po želji
- šećera u prahu po želji
- 1 kom kvasac
- maribel džem po želji
Priprema
Okruglim kalupom ili staklenom čašom raditi krugove.Izrezane krafne ostaviti cca 1 sat da se tijesto digne. Većukoličinu ulja zagrijati u širem loncu. Krafne peći s obje stranedok ne porumene. Ocijediti ih na papirnatom ubrusu i posutišećerom u prahu. Po želji mogu se puniti nadjevom.