Faširanci sa zelenim povrćem i krumpirom na lešo

Faširanci sa zelenim povrćem i krumpirom na lešo
Težina pripremeLagano
Priprema60 min

Priprema

  1. Žemlju nakidamo na komadiće i prelijemo mlijekom da se namoči. Luk narežemo na kockice i prodinstamo na ulju. Miješano mljeveno meso prebacimo u posudu, dodamo prodinstani luk i namočenu žemlju, koju protisnemo kroz prste da izađe višak tekućine. Nasjeckamo malo svježeg origana, dodamo mesu i začinimo sa žličicom senfa, soli i paprom. Dodamo jaje i razradimo smjesu. Krušne mrvice posipamo po tanjuru. Vlažnim rukama oblikujemo faširance, koje uvaljamo u krušne mrvice.

  2. Krumpire ogulimo, operemo ih, narežemo na komade i stavimo kuhati u kipuću vodu, koju lagano posolimo.

  3. Kelj natrgamo na listove, maknemo kocen i narežemo na komade, koje stavimo u cjedilo. Poriluk prepolovimo i narežemo na komade, koje dodamo kelju. Sve zajedno operemo pod vodom.

  4. Faširance pohamo u ulju da poprime zlatno-žutu boju. Izvadimo ih na kuhinjski ubrus da se ocijede od viška masnoće.

  5. U skoro pa kuhane krumpire dodamo ocijeđeni kelj i poriluk, promiješamo i kuhamo kratko da povrće uvene. U međuvremenu sitno nasjeckamo češnjak. Kuhano povrće i krumpire ocijedimo i vratimo u lonac. Dodamo sjeckani češnjak i par kapi maslinovog ulja. Začinimo sa soli i paprom te promiješamo da se sastojci sjedine.