
Recept je dodan u omiljene
Prikaži omiljeneRecept je uklonjen iz omiljenih
Prikaži omiljeneDogodila se pogreška. Molimo pokušajte ponovo
Sastojci
1 pakovanja pakovanje | Lososa Losos | ||
1 pakovanja pakovanje | Povrća Povrće | ||
50 g g | Začinska maslaca Začinski maslac | ||
0,1 L L | Bijelo vino Bijelo vino | ||
0,2 L L | Vrhnja za kuhanje Vrhnje za kuhanje | ||
0,5 | Luka Luk | ||
1 režnja režanj | Češnjaka Češnjak | ||
1 kom kom | Lovorova lista Lovorov list | ||
1 kom kom | Muškatna oraščića Muškatni oraščić | ||
1 grančice grančica | Peršina Peršin | ||
100 g g | Maslaca Maslac | ||
2 žlice žlica | Krušnih mrvica Krušne mrvice | ||
Maslinova ulja
Maslinovo ulje (po želji) | |||
Soli
Sol (po želji) | |||
Papra
Papar (po želji) |
Add ingredients to existing shopping list or create new one
Create new shopping listFile lososa sa krostom od rajčica i bilja, sotirano povrće i umak od bijelog vina
Recept vam se sviđa
Recept vam se ne sviđa
Dogodila se pogreška. Pokušajte ponovo
Priprema
Losos:
Losos stavimo na papir za pečenje i prema uputama na pakiranju dovršimo u pećnici.
Povrće:
Povrće kratko blanširamo u kipućoj vodi. Kada se otopi i zagrije procijedimo ga. 50 g običnog i 50 g slanog maslaca otopimo u tavi, dodamo 2 žlice krušnih mrvica, koje kratko popržimo. Dodamo ocijeđeno povrće, koje provrtimo po tavi. Začinimo ga naribanim muškatnim oraščićem i paprom, te posipamo sitno sjeckanim peršinom.
Umak:
Luk i češnjak sitno nasjeckamo i zacaklimo u lončiću na maslinovom ulju. Lagano posolimo i popaprimo i dodamo lovorov list i stapke peršina. Zalijemo bijelim vinom, kratko reduciramo da vino ispari i zalijemo vrhnjem za kuhanje. Zakuhamo i pustimo da umak reducira trećinu. Dosolimo i dopaprimo po potrebi i dodamo 50 g hladnog maslaca. Ugasimo vatru i uz stalno miješanje pustimo da se maslac sjedini sa umakom. Procijedimo ga kroz fino cjedilo.