Više za vas!
File lososa sa krostom od rajčica i bilja, sotirano povrće i umak od bijelog vina

Recept je dodan u omiljene

Prikaži omiljene

Recept je uklonjen iz omiljenih

Prikaži omiljene

Dogodila se pogreška. Molimo pokušajte ponovo

Sastojci

1 pakovanja pakovanje Lososa Losos
1 pakovanja pakovanje Povrća Povrće
50 g g Začinska maslaca Začinski maslac
0,1 L L Bijelo vino Bijelo vino
0,2 L L Vrhnja za kuhanje Vrhnje za kuhanje
0,5 Luka Luk
1 režnja režanj Češnjaka Češnjak
1 kom kom Lovorova lista Lovorov list
1 kom kom Muškatna oraščića Muškatni oraščić
1 grančice grančica Peršina Peršin
100 g g Maslaca Maslac
2 žlice žlica Krušnih mrvica Krušne mrvice
Maslinova ulja Maslinovo ulje
(po želji)
Soli Sol
(po želji)
Papra Papar
(po želji)

File lososa sa krostom od rajčica i bilja, sotirano povrće i umak od bijelog vina

Recept vam se sviđa

Recept vam se ne sviđa

Dogodila se pogreška. Pokušajte ponovo

60 min
(5)

Priprema

Losos:

Losos stavimo na papir za pečenje i prema uputama na pakiranju dovršimo u pećnici.

Povrće:

Povrće kratko blanširamo u kipućoj vodi. Kada se otopi i zagrije procijedimo ga. 50 g običnog i 50 g slanog maslaca otopimo u tavi, dodamo 2 žlice krušnih mrvica, koje kratko popržimo. Dodamo ocijeđeno povrće, koje provrtimo po tavi. Začinimo ga naribanim muškatnim oraščićem i paprom, te posipamo sitno sjeckanim peršinom.

Umak:

Luk i češnjak sitno nasjeckamo i zacaklimo u lončiću na maslinovom ulju. Lagano posolimo i popaprimo i dodamo lovorov list i stapke peršina. Zalijemo bijelim vinom, kratko reduciramo da vino ispari i zalijemo vrhnjem za kuhanje. Zakuhamo i pustimo da umak reducira trećinu. Dosolimo i dopaprimo po potrebi i dodamo 50 g hladnog maslaca. Ugasimo vatru i uz stalno miješanje pustimo da se maslac sjedini sa umakom. Procijedimo ga kroz fino cjedilo.